Защо креативните хора не виреят в стандартна работна среда

Те трудно се примиряват с работно време от 9 до 6
18 мар 2015 07:46, Теодора Драгоева
7
Защо креативните хора не виреят в стандартна работна среда
Снимка: outnow.ch

Работните места на пълен работен ден от 8.00 часа до 17.00 часа (или от 9.00 до 18.00) не са за всеки.
Разбира се, повечето хора, които работят на свободна практика или сами са си шефове, могат да си позволят различно работно време, но тези които са в ролята на служители или се развиват в бизнес средите, нямат много голям избор освен да се примирят със стандартния, 8-часов работен ден (а понякога той е и по-дълъг).

По-креативните и/или артистични хора по душа, така и никога не свикват с този ритъм на работа и дори да не могат да си плащат сметките, пак често бягат от статуквото.

А ето и защо те не могат да свикнат с традиционната работна среда:

1. В нея има твърде много структура

Ако човек е художник, музикант или актьор, той може да се побърка, ако трябва да се съобразява със структура, наложена от някой друг. Креативните хора имат по-абстрактно и свободно виждане за света. Те предпочитат да имат пред себе си парчетата пъзел и сами да могат да ги подредят по своя си начин.

2. Структурата спира тяхната креативност

Ако един творец или артист не е щастлив, той губи мотивация за работа. Този тип хора имат нужда от вдъхновение, но не го намират в скучната офис среда, дори по принцип да си харесват работата. Те имат нужда от по-голяма гъвкавост.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
5
 
! Отговори
Препатил преди 9 години
в БГ както и да работиш, файда няма. Само депутатско крадене му е майката.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2, не знам в кой свят живееш, но в съвременния свят се налага модели като гъвкаво работно време, работа от вкъщи, работа спрямо часовата зона на партньорите и т.н. Но всичко това зависи от типа работа, аз от 9 до 6 не желая да работя, затова дотук съм работила с американци и англичани, съответно 16-1, 17-1.30 и 11-18, ако се налага с доработване от вкъщи. Най-хубаво ми беше 17-1.30. Хубаво е човек да има ИЗБОР.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Абе да, обаче по цял свят хората работят от 9 до 5. Това е. По-добро не е измислено."За тези, които се чувстват роби, да - по-добро не е измислено. Ходиш на работа, шефът ти казва какво да правиш и ти без да влагаш много умствени способности криво-ляво си вършиш работата.Но за хората, които искат да се чувстват по-свободни, работата от 9 до 6 (не до 5) си е убийство. Но за да си на свободна практика ти трябват доста повече качества и способности.Въпрос на приоритети.
1
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе да, обаче по цял свят хората работят от 9 до 5. Това е. По-добро не е измислено.