Защо 40-годишните мъже изневеряват

Вижте кои са 7-те най-чести причини
20 мар 2015 23:00, Теодора Драгоева
168
Защо 40-годишните мъже изневеряват
Снимка; Getty Images

Може би помните как преди две години режисьорът на "Снежанка и ловецът" Рупър Сандърс изневери на красивата си съпруга Либърти Рос с актрисата Кристен Стюарт. Тогава британецът беше на 42 години и се радваше на уж стабилно семейство с две деца.

След аферата им с Кристен Сандърс провали брака си (Либърти се разведе с него), а Стюарт не успя да задържи гаджето си - Робърт Патинсън.

Въпреки че всички подобни истории имат сходен сюжет и край, все пак много мъже на средна възраст решават да изневерят на постоянната си половинка. Според статистиките изневярата се увеличава с всяка година и то с обезпокоителни темпове.

Мъжете по принцип са по-склонни към извънбрачна афера, отколкото жените. Според изчисленията 60% от всички женени двойки участват в някаква форма на изневяра в даден момент от брака си. Въпросът е: "Защо?"

Вероятно за всеки мъж причината за това е различна.

Ето и 7 от най-основните поводи за изневяра от страна на мъжете около 40 години:

1. Кризата на средната възраст

Този етикет се е превърнал в клише, но е истина, че много мъже в края на 30-те или началото на 40-те си години имат нужда от нова тръпка в живота си. Включително и в сексуален план те започват да мечтаят за нови приключения и изживявания.

2. Това е в природата на конкретния мъж

Не всеки мъж е кръшкач, но е факт, че за представителите на силния пол моногамията е по-голямо изпитание.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
3
 
! Отговори
Жорж преди 9 години
Веднага ти отговарям:"Ти мъж ли си?"-----------------------Веднага щом дефинираш що е то мъж, ще получиш и моят отговор - такъв ли съм или не."Правил ли си секс с колежката?" "Случило ли се е или не се е случило нещо сексуално с друга жена?"-----------------------Не е твоя работа. Ако исках да знаеш, щях да ти кажа.
99
3
 
0
 
! Отговори
!!! преди 9 години
122, пиша за истина и искреност между хора, които се познават на живо, имат взаимоотношения и са в някаква връзка. За хора, които не познаваш лично няма как да видиш, усетиш, прочетеш в очите им или в последствие да установиш дали са честни спрямо теб.Възмутих се на Жорж, защото той обяснява как във връзката/брака целта не била да бъдеш искрен, а да си говориш врели некипели, за да си махнеш граховото зърно от постелята на нереализиралия се принц превърнал се в жалка мъжка принцеса. Камъчето..
98
4
 
0
 
! Отговори
!!! преди 9 години
120, добре Жорж, давам пример за честност: "Ти мъж ли си?" - питам те. Какъв ще е твоят честен отговор? Да? Не? Не се установило? Мъж съм, ама го тълкувам според личния ми интерес? За факти, лесно видими, говоря. Такива набиващо се материални факти. За такава честност иде реч. "Правил ли си секс с колежката?" Да? Не? Не си спомням? Ама то секс ли беше? "Случило ли се е или не се е случило нещо сексуално с друга жена?" За честност спрямо чиста фактология иде реч.Любовта не е война.
97
5
 
2
 
! Отговори
!!! преди 9 години
119, Идеално описа характеристиките на мъжката ?***. Ето такива са най-гнусни. Или си искрен мъж, независимо от това каква стой срещу теб и независимо от това колко цветна или черна е истината, която изричаш, твоята истина.... или си въртелива мъжка ?***. Ти си направи изводите какво влиза в тази титла. Всичко, що не е мъж.
96
1
 
3
 
! Отговори
Жорж преди 9 години
Аз вече ти казах, че чесността е понятие, което всеки го тълкува според личния си интерес. Тогава какво има да говорим за нея? Факт е, че досега който ми е говорил за честност впоследствие с поведението си е показвал обратното.Сравнението между любовта и войната, уви, не принадлежи на мен! Много бих се гордял, ако беше така, но нямам право да си присвоя тази заслуга.Ти няколко пъти ме определи като фалшив човек, но аз не си позволих това нито веднъж. Но пък ти си честна...
95
5
 
1
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Хора, как живеете така!? Връзка, Жорж! Връзката на Жорж е война. Връзка основана на всичко друго, но не й на това да си честен.Аз наистина не мога да разбера как живеете така. Просто не мога да го вдяна. Фалшиви хора с фалшиви хора, водят някакви войни, никой за нищо не е длъжен никому и тези двамата са във връзка, от която има едни....деца. Фалшиви. Просто отвратително. Думите ми свършиха.
94
4
 
2
 
! Отговори
!!! преди 9 години
115, Жорж, Как живееш във връзка, в която честността и искреността не са нещото, което я държи? Не мога да го проумея. За мен това нещо е обречено още от самото начало. Печелиш войната? Каква война? Не е ли връзката място за мир, за спокойствие, за градеж, за пространство на мъдрост, истина, любов, за подкрепа? За ситуацията. Ама тя, ако е като теб, ако честността, доверието и искреността, независимо, колко боли от нея, ако тя е като теб няма да се стига до никакво разпъване на кръст.
93
2
 
4
 
! Отговори
Жорж преди 9 години
Понякога честността и искреността докрай нанасят поражения в една връзка сравними с пораженията от ядрено оръжие в някакво населено място. Да - печелиш войната, но територията, което си спечелил вече не става за нищо.Ти спомена за ситуация, в която жената е преспала с двама-трима без да разбера. Кое за мен е важно - аз да съм щастлив с тази жена или да я разпъна на кръст докато не признае всичко честно и пълно? За какво ми е да го знам това? Искала е - направила го е - баста.
92
4
 
0
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Е, защо говориш изобщо? Защо изобщо се говори, когато не си честен, когато се опитваш да си оправиш положението? Каквото и да е положението, ръсейки ненужни думи или пък още по-зле, думи, които са умишлено напълнени с лъжа, подвеждат, замазват, как точно се чувстваш по-добре от това? Каквото и да е оправяне става с искреност. Не мога да вдяна как може да си въобразяваш, че махаш камъче, като всъщност махаш подпорна стена на къща, а ти си вътре! И върху теб ще падне!
91
4
 
2
 
! Отговори
!!! преди 9 години
112, Жорж, направо ме изумяваш! Не ме учудваш, а ме втрещяваш. Трудно мога да повярвам в такава логика, но явно я има и се опитвам да схвана.Eто това:"Като те стяга чепика в брака - говориш. Точно така, говориш, за да подобриш положението си. Т.е. идеята не е да си честен спрямо другия, а да премахнеш камъчето в обувката си."Ако правилно схващам говоренето не включва това да си честен спрямо другия? Е, какво говориш тогава? Лъжи, замазваш положението? Лъжеш, за да си оправиш ПОЛОЖЕНИЕТО?
90
1
 
2
 
! Отговори
Жорж преди 9 години
!!!, ето как ги виждам нещата аз:Като те стяга чепика в брака - говориш. Точно така, говориш, за да подобриш положението си. Т.е. идеята не е да си честен спрямо другия, а да премахнеш камъчето в обувката си.За разлика от договорните отношения в търговията, в интимната емоционална сфера... как да се изразя... не очаквам фелацио срещу моя кунилингус. Поне не като задължение. Няма по-добро от искреното желание. По задължение... - не е същото.Разбираш, че нямам предвид само секс, нали?!
89
4
 
1
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Не искаш ЛИ от другите това,което ти можеш да дадеш?пс пропуснах ЛИ в предния коментар.
88
4
 
1
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Ситуация- Мила, не ме кефиш, искам да го правя с друга и ще ти изневеря. Следва мълчание.Ето, ти си честен, говориш, стягала те шапката. Онази отсреща мълчи. Не ти е длъжна да ти се обяснява. Сътветно е пропуснала да ти спомене, че е преспала с целия град или си има двама трима без да разбереш. Прекрасна ситуация! Ти си щастлив. Честен. А тя не ти е длъжна! Идеално!Не искаш от другите това, което ти можеш да дадеш? Аз мисля, че това е нормално. Мисля си де.
87
2
 
0
 
! Отговори
!!! преди 9 години
106, Жорж,"Никой няма задължение да бъде "честен" с теб или с други хора каквото и да значи това." "'Като те стяга чепика в брака, говориш." - e, значи с второто изречение пишеш, че като те стяга чепика, говориш, тоест си честен спрямо другия, за това какво те стяга, обаче пък в първото пишеш, че онзи, с който говориш няма задължение да бъде честен с теб? Тоест ти не очакваш другият да е честен с теб? Ти си честен, обаче другият не е? Е как се живее така?
86
1
 
4
 
! Отговори
Жорж преди 9 години
до !!!:Момент, човек на децата си е длъжен! И по закон, и пред Бога.С останалата част от твоя пост съм съгласен. Да, вярвам, че човек никому (с изключение на поколението си) не е длъжен. Защо ли? Ами защото много често, бивайки псевдо длъжен някому, биваш съвсем напрактика яхван. Но човешкия живот е дар, който не бива да бъде похарчен напразно. Ти си длъжен преди всичко на себе си. Като те стяга чепика в брака, говориш. Ако се получи - супер, не се ли получи - търсиш друго решение.
85
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Минко 47г. е много точен"която вечер пърди под юргана и се конти само когато отива на работа. Гласи се за колегите, а за мъжа си само мрънка!" добави и само че ти слага рога ... това са основните причини!!! МИнко, ти си човек с опит, добре че има ресторанти, миялни машини, перални... жена в къщата не ти трябва, питай Сталин- има жена - има проблем, няма жена...
84
1
 
4
 
! Отговори
чичо преди 9 години
До до 99Така е . Повечето двойки са си такива "Шрекчета". Проблема идва от това, че или не се приемаш, или не приемаш партньора или и двете. Когато бях на 20 правих секс по няколко пъти на ден. Сега на 45 по веднъж, два седмично и го намирам за нормално. Не очаквам от жена си да изглежда като манекенка, защото, аз самия вече нямам плочки на корема. След 40 за една двойка е по-важно уважението от колкото мерака. На 20 сте повече любовници, на 40 повече приятели.
83
3
 
2
 
! Отговори
!!! преди 9 години
До 88,Жорж, простете, не са ***, амеби са. Забравям понякога и надценявам 99 процента от населението, което влиза в категорията "на никого и никоя не съм длъжен! Независимо какво споделяме: дните си, леглото си, дом, бизнес или сме създали едни деца, на които абсолютно по никакъв начин не съм длъжен и не съм длъжна. И затова те също не са ми длъжни - нито на мен, нито на тези, с които ще споделят неДлъжието си'' Извинявайте. Да живеят недлъжните.
82
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 84:1.Гоня 272.корем йок3.Секси интелектуалните жени,също са изключение. 4.Другите/простите/, просто ги чукат.След 35-40. Тръгват да си плащат. На такива, като мен.5.Накрая се събуждат, всеки ден. С килим, от котки отгоре си.
81
1
 
4
 
! Отговори
до 99 преди 9 години
До чичохубав съвет :) важи за мъжете ,които са престанали да бъдат мъже .И от повечко естроген развиват заоблени женски форми,ит годините натрупани мазнини по фигурата /хубавите мускули са желани от жените/Това за тялото.А какво да кажем за душата-когато мъжът е прекалено циничен ,обикновено от много натрупани годинки ,мрънка ие незадоволен от живота ,защото на 20 е очаквал едно,а на 40-50 има друго-тогава не е по различен от жена сии двамата са си неприятни.Какъв секс ще има в случая?:)