Как четенето ни прави по-щастливи?

Книгите оказва се са нашата формула за щастие
4
Как четенето ни прави по-щастливи?
Снимка: freeimages.com

Има една универсална формула, която ни прави по-социални, помага по-рядко да изпадаме в депресивни състояния, разкрива нашите творчески способности. Четенето! 

Вълнуващите минути или часове, които прекарваме потопени в страниците на някоя книга всъщност са нашата формула за щастие. Защо четенето ни прави по-щастливи? Вижте в следващите редове. 

Четенето намалява стреса. 

Само 6 минути четене на ден може да намали с 2/3 нивото на ежедневния стрес.
Четенето ще ви помогне да преборите безсънието. 

Един от най-ефективните начини да се настроите за хубав и пълноценен сън е четенето на книга. Докато четете на приглушена светлина, мозъкът осъзнава, че е време да се отпуснете. 

Четенето подобрява функционирането на мозъка. 

Учени от университета Емъри са доказали, че след като четем книга в продължение на няколко дни, повишаваме нивото си на интелигентност. Авторите на изследването твърдят, че четенето увеличава броя на невронните връзки в човешкия мозък.

Четенето ни прави по-привлекателни.

Привлекателността не идва само от външния вид на индивида, но и от това дали умее да поддържа интересен и вълнуващ разговор. Ето защо, всеки път когато отваряте книга, ставате все по-интересни като личности.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Тази статия трябваше да завършва със следното:"А, Вие, драги читатели на dnes.bg, прочетохте ли поне, поне една книга досега в живота си?"По-добре обаче да не се задават такива неудобни въпроси.
1
8
 
9
 
! Отговори
Кирил и Методи преди 9 години
Салатката и ракийката ме правят по-щастлив и по-привлекателен , а това с функционирането на мозъка в БГ е вредна история, че като се замисля и ме избива на агресия.