Полезното "наследство" от всяко следващо работно място

Нещата, които трябва да взeмете от всяка своя работа
1
Полезното "наследство" от всяко следващо работно място
Снимка: outnow.ch

За да развие кариерата си, човек не трябва да мисли единствено за това дали ще си получи заплатата на първо число.

Ако искате да разширите възможностите си за вашето бъдеще, вие трябва да „попивате“ всичко, което може да ви е от полза занапред и то от всяка своя работа.

Ако наистина мечтаете за кариера, винаги търсете поле за развитие в компанията, за която работите. Ако не виждате такова – не се колебайте да смените попрището.

А ето и шест неща, които винаги трябва да „отнасяте“ със себе си, след като напуснете дадено работно място, за да започнете на ново:

1. Ценни контакти

Без значение каква длъжност сте изпълнявали, все някакви отношения и контакти трябва да сте създали на въпросното работно място. Помислете кои от тях могат да бъдат ценни за вас и продължете да ги поддържате (минимум чрез онлайн контакт). Представете си, че ваш бивш колега се замогне след време и се сети за вас, канейки ви да се присъедините към успешния му бизнес. Просто се опитвайте да впечатлявате всички хора, с които работите със своя професионализъм и добронамерено поведение. Също така ви препоръчваме да си направите профил в LinkedIn.

2. Междуличностни умения

Времето, прекарано в каквато и да е работна/бизнес среда, трябва да развива вашите умения за общуване. Дори да работите лице в лице с малко хора/колеги/клиенти, все водите някаква кореспонденция по телефона или онлайн. Независимо дали си харесвате работата или не, научете се да имате положително отношение към хората в службата, така че да спечелите доверието им.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Главата да не си забравим.