Как да преуспеете в бизнеса, ако сте жена

Жените и мъжете продължават да не са равностойни
19
Как да преуспеете в бизнеса, ако сте жена
Снимка: outnow.ch

Всички сме наясно, че когато става въпрос за работа – жените и мъжете не са равностойни. Това показват и редица проучвания от най-развитите държави и общества, където положението не се различава особено от това в България.

И макар че проблемът е известен, дискриминация продължава да съществува – особено, когато става въпрос за по-отговорни позиции.

В случай, че вие сте от жените, които имат желание да се развиват все повече и повече в своята професионална сфера, нормално е да имате желание да растете и да преуспявате в работата си. Няколко съвета ще ви помогнат в това начинание:

1. Работете нещо, в което влагате страст

За да върви работата, трябва да правите много неща и то да ги вършите наистина добре. И тъй като много жени с лидерски амбиции се налага да правят компромиси с личния си живот, то поне си заслужава да го правят (до една степен), ако тяхната работа им харесва. Да работите нещо със страст е изключително важно, ако искате да се изкачите все по-високо в професионалната йерархия. Това ви дава много силна основа.

2. Решете без какво можете да живеете

Човек не може да има всичко, което поиска, затова е важно да помислите сериозно върху своите приоритети. Както и за тези на вашето семейство. Решете дали сте съгласни да правите компромиси със себе си и своите най-близки хора и ако отговорът ви е „да“, от утре започнете да действате по този начин. Разбира се, не е нужно да отделяте цялата си енергия единствено за работата. Ако искате обаче да постигнете голям успех там, запомнете, че понякога ще ви се налага да бъдете на местата, на които трябва, вместо на тези, на които ви се иска.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
гт преди 9 години
сега честно , моята шефка с дупе стана такава , признавам трудолюбива е и интелигентна и е добър шеф ,но остана това голямо НО ...
11
0
 
2
 
! Отговори
!!! преди 9 години
1. Зависи в кой бизнес. Явно тези по-долу с коментарите за гащите са тип Балкански субект шефчета или са работили за такива.2. Единственият начин да преуспееш където и да е ,ако си българка с мозък и не разчиташ на свалени ***, интриги и силикон е работодателят ти или поне един от шефовете, от които зависи израстването да е чужденец. От нормалните, сиреч онези, които ценят мозъка.
10
0
 
1
 
! Отговори
Буров преди 9 години
Докато жената е СЕКСУАЛЕН ОБЕКТ - ще преуспява в бизнеса!
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно, колко ли е преуспяла в бизнеса авторката на тая статия, че дава съвети на другите?
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До от Сидни Ав$$тралияА, сега разбрах как ти си преуспял. :))
7
0
 
2
 
! Отговори
Бо преди 9 години
Коментарите изчерпаха темата.
6
1
 
4
 
! Отговори
поръчка преди 9 години
За утре искам статия:"Как да преуспеете в бизнеса, ако сте куче"
5
2
 
8
 
! Отговори
поръчка преди 9 години
За утре искам статия:"Как да преуспеете в бизнеса, ако сте куче"
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като не обръщате внимание на комплексираните мъже около себе си. :))
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми да си вършите работата и да не търсите извинения и оправдания? Да носите отговорност за решенията си, да не създавате интриги и т.н.?
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мдаааааааа не сме равнопоставени.жените както и да го погледнеш са с едни гърди напред!
1
1
 
19
 
! Отговори
барон Д'Еба преди 9 години
"Как да преуспеете в бизнеса, ако сте жена"Е това пък е най-лесно! Ако сте хубава жена, елементарно!Ама няма да го описвам, че ще ме беннат.