Как да ви повишат без да сте искали

Превърнете се в експерт или си намерете ментор
7 апр 2015 21:03, Мария Дуковска
1
Как да ви повишат без да сте искали
Снимка: photl.com

Това е късметлийският момент, за който всички служители мечтаят, предполагаме и вие самите! Денят, в който вашият шеф ви предлага повишение, без дори да сте попитали за него.

Разбира се, тази прекалено хубава и дори малко нереална ситуация, не се случва особено често. Всъщност повишението по инициатива на шефа е изключително рядко срещано щастие.

За да ви се случи подобно нещо, трябва да притежавате нещо по-специално, което да ви отличи и което да заслужи вашето повишение.

Ето и няколко съвета, които биха ви помогнали да получите така желаното повишение, без дори да ви се налага да го искате предварително:

1. Превърнете се в експерт (в дадено нещо)

Естествено, това нещо трябва да е свързано с вашата позиция. Изберете го внимателно, защото да се превърнете в най-добрите сред всички останали, е истинско предизвикателство. Когато го постигнете обаче, вие ще се превърнете в изключително ценен кадър, който може да върши работата на останалите си колеги, но те неговата – не.

2. Намерете си ментор

Това трябва да бъде човек, който е много добре запознат с вашата професионална сфера на развитие. Най-подходящо би било това да бъде някой с богат опит именно с работа като вашата. Менторът ще се превърне във ваш наставник, който ще ви съветва и насочва кой е правилният път, по който да тръгнете, как трябва да реагирате в дадени ситуации и т. н. Винаги ще имате по-голямо предимство, когато работите в дадена фирма от една година, но пък имате опит, сякаш сте с 10-годишен стаж в тази област.

Останалата част може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доста противоречива статия - ако правите всички тези неща, вие всъщност искате повишение.