Кога трябва да бъдете по-нарцистични

Случаите, когато голямото его е полезно
Обновена: 10 апр 2015 13:04 | 10 апр 2015 13:04, Теодора Драгоева
8
Кога трябва да бъдете по-нарцистични
Снимка: Jalouse

Чували ли сте че мъжете имат по-голямо его от жените? Е, вече е доказано! Ново изследване, публикувано в Psychological Bulletin, показва, че господата в действителност са по-нарцистични от нежния пол.

И не, че дамите нямат самочувствие и увереност, а просто рядко го демонстрират категорично.
Его-маниаците наистина са доста неприятни за компания и лесно могат да подразнят другите, но все пак не е лошо от време на време да показвате, че и вие имате високо самочувствие.

Ето и 10 ситуации, в които това е напълно „позволено“:

1. Когато ви правят комплимент! Кажете „Благодаря“ с усмивка, а не се правете на свенлива девица. Все пак сте се потрудили здраво за да бъдете това, което сте днес.
2. Когато искате повишение! Вие сте истинска фурия в офиса и се справяте със задачите без значение колко са трудни. Заслужихте си го, не е време да бъдете скромни.
3. И когато ви повишават... Давайте, похвалете се във Фейсбук, вече сте голяма работа.

4. Когато правите секс. Нужно ли е да ви припомняме, че заслужавате оргазъм?
5. Когато онзи ви прекъсна за пореден път по време на важна среща. Пич, чакай си реда! Така или иначе нямаш нищо важно за казване.

Още по темата можете да прочетете в  Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ситуациинарцисего
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 3Колко Красиви Жени си патят от външноста, интелекта, разума.Будят много завист! Злоба! Желание за мъст.В хора далеч по тяхнот интелектуално ниво,външност,излъчване и пр.Въобще не им е лесно.Но,бездарните и неугледни същества превземат света!На къде отива,този свят?Щом критерия за най-хубава манекенка беше на скоро някаква Жена,която нямаше грам качества,чар.Но...,някой беше я излъгал,някога.Че е прекрасна! Изложи се пред света,в цялото интернет пространство.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 6Ако, знаеш само,колко си прав.Имам удоволствието да познавам различни хора.Красиви Жени,чаровни и без грам излъчване.На мнение съм,че нито,като визия,интелект,качества са нещо.Но,самочувствие до небеста.Видимо,красивите с качества,дарба и пр.Имат нулево самочувствие за себе си.Бездарните същества са с Велико самочувствие,без покритие.Някога ,някъде поради, някави причини. Някой им е казал, че са нещо, че са можещи, красиви и пр.Някои хора за т,ва избягват, такива надувалници.
6
2
 
2
 
! Отговори
чешит преди 9 години
до Дайте да се разберемКрасивата външност дава повод за много злоба, правят ти мръсотии.-В България почти всяка втора, ако не първа жена, девойка, момиче се имат за красавица! Това не е така, разбира се! Зависи критерият! Преди години за да се отърва от ухажор-милионер не бг /т.с иситинки реален богаташ/ му заведох бг топ маникенка с много високо самочувствие и уверена в красотата си! Да, ама не! Човекът /тая си търсеше спонсор/ и съобщи че е добре направена /дори не хубава, камо ли красива
5
0
 
9
 
! Отговори
Относно съвет №5 преди 9 години
Да кажеш на невъзпитан човек да си изчака реда,а също и че няма нещо важно или интересно за казване?!?!Ако направиш това в България, в повечето случаи простакът (простакелата) така ще ревне, че никой друг от присъстващите няма да успее да вземе думата. Невъзпитаният си мисли, че той е центърът на всяка компания.Него са го учили да е безпардонен и така да прави впечатление, защото ще го "затъмнят",ако допусне да се чуе думата на по-умен или по-знаещАко е зависим от теб, само тогава ще премълчи
4
1
 
6
 
! Отговори
И още преди 9 години
- Да поискаш повишение, изтъквайки качествата си, постиженията си и свършената работа?! Преди това трябва да си влязъл под кожата на шефа или да те е препоръчал за повишение някой негов човек. Едва след като си осигуриш съгласието му да те повиши, можеш да му изтъкнеш постиженията си, та той да ги посочи като аргумент, когато ще те повишава. Жалко е, но е факт! Може би даденият в статията съвет ще проработи в някои частни фирми, ако шефът е и собственик, не е елементарен *** и съобразява
3
0
 
6
 
! Отговори
Дайте да се разберем преди 9 години
Съветите са добри, но не за у нас.- Красивата външност дава повод за много злоба, правят ти мръсотии. Покажеш ли, че имаш самочувствие заради външността си, ще те изядат! Не сте ли забелязали, че у нас само простоватите момичета показват, че се гордеят с хубост. И умните имат самочувствие, но съзнават колко неприятности им носи именно ефектната външност.- Да се похвалиш с успех? Ти ги черпиш, а някои от тях вече правят планове как да ти подлеят вода и затова подпитват за подробности.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде, още една откачена статия.
1
1
 
12
 
! Отговори
LESZ LESZ LESZ преди 9 години
СЪЖАЛЯВАМ, НО ОБАЧЕ Е УЖАСНО ЕЛЕМЕНТАРНО!