Как да се справите с конкуренцията в офиса

6 съвета как да преборите амбициозния си колега
14 апр 2015 18:32, Теодора Драгоева
17
Как да се справите с конкуренцията в офиса
Снимка: outnow.ch

Работили ли сте с колега, който да е твърде конкурентно настроен и дори да се опитва да ви накара да изглеждате некадърен, за да блесне той самият?

Ако това ви се е случвало или ви се случва в момента значи сте наясно, че подобен вид колеги са доста дразнещи и с тях е трудно да се работи в екип. Освен това те превръщат работната среда в стресиращо място и могат да ви накарат да загубите самочувствие в собствените си способности.

Те просто са от вида служители, които приемат другите в офиса за заплаха и се опитват на всяка цена да се справят с работата по-добре, така че шефът да забележи.

А ето и как да се справят с подобна конкуренция:

1. Може би средата е виновна

Ако колегата ви е супер конкурентен, може би проблемът е, че цялата ви работна среда е такава и това не зависи от него. Може би вие също трябва да се амбицирате малко повече, за да се наложите в компанията. Използвайте тази конкурентна среда, за да извлечете ползи за себе си като професионалист (например като мотивация в работата).

2. Фокусирайте се върху собствената си работа

Ако сте изправени пред агресивната конкуренция на колегата си, това може да започне да отвлича вниманието ви от вашите задължения. Не позволявайте колегата ви да върши наистина повече работа и то по-добре от вас. Просто се опитайте да запазите фокуса си най-вече върху своите задължения, защото в противен случай вашите мениджъри няма да останат доволни.

3. Не го приемайте лично

Дори в офиса ви да има колега, който по всякакъв начин се опитва да ви засенчи, това не трябва да ви кара да губите доверие в способностите си. Опитайте се да не взимате твърде сериозно тази конкуренция, защото може човекът просто да си е свръх амбициозен по натура и всъщност да не цели да ви злепостави.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не си прави труда, да се конкурира с човек, много под неговото ниво и знания.Особенно, ако простотията и невежеството са приоритет.Някои хора не могат да виреят в подобна среда.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НеяЧудиш се какви са уменията на тази,какво може знае.Хващаш се за главата от невежеството и простотията.Когато ти дойде "to mash".Нормално е да си хванеш чукалата и да те няма.И това, нещо се толирира и се дава на показ."Feis to feis"..lolПри подобно нещо фирмата би била в ликвидация,ако помовината служители си позволяват,това.Изкривената реалност днес е много по различна от нормалната действителност.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НеаНали! Ако е волна птица.С дрехи и дашна,задължително ще е с утвърдена позиция във фирмата.Такива простачки и глупачки,неугледни работят.Но,брояч отдолу нямат, а и касов бон никой не им иска да дават.Просто,глупаво акъла на кокошката е по-голям.Обори ме.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
8,Зависи от ситуацията.Ако всички твои колеги са деца, племенници и други близки роднини на главния шеф или на собственика на фирмата, тогава това, за което пишеш ти, ще е само причината, заради която те търпят в този офис - да вършиш работата на останалите, а покрай това и да обслужваш сексуално всички началници.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пазете се от колеги *** , те са най-опасни.Лицемери, натегачи и подмолни същества, готови на всичко, само да останат в града.Човек родил се и израснал в мизерия е готов да предаде и майка си.
2
0
 
9
 
! Отговори
У нас е по-друго.2. преди 9 години
Колегите му не знаят какво е говорил пред шефа - казва им, че е направил обективен отчет и добавя: "Шефът е много зает и не желае всеки да го безпокои. Нареди да казвате на мен, за каквото искате да говорите с него, а аз да му докладвам."И така, всяка ваша идея представя като своя, а относно вашите забележки по повод нерационална организация на дейността, той казва:"Еди-кой-си недоволства от това Ваше решение.Аз обмислих и забелязах следното (вашите аргументи).Докато се усетите,ви е станал шеф
1
0
 
11
 
! Отговори
У нас е по-друго. 1. преди 9 години
Нашенският кариерист, ако е ***, гледа преди всичко да се домогне до позиция, която му дава една важна функция - да разпределя задачите между колеги, които са му равни по ранг. В много институции това е възможно.После, след като всички задачи бъдат успешно изпълнени, той прави отчет пред шефовете и представя всичко като свое дело. За да не бъде изобличен, добавя, че еди-кои-си колеги "са помагали", а той бил използвал случая, за да им показва как се вършат някои от нещата. Колегите не знаят