Сегашното поколение сякаш не умее да обича

Как се е променяла културата с годините?
15 апр 2015 20:17, Теодора Драгоева
42
Сегашното поколение сякаш не умее да обича
Снимка: outnow.ch

Трогвали сме се многократно от твърдението на бабите и дядовците ни, че бракът им е задържан, благодарение на компромис. Фактът, че ако има проблем, те го решават по свой си начин, а не заменят половинката си заради недостатък може би е причината за толкова малкото разводи при тяхното поколение. За съжаление, нещата не стоят така с новата генерация.

Бабите и дядовците ни са създавали здрави семейства, крепящи се на любов, а ние едва успяваме да намерим хора, на които да се доверим. Ако поколението на родителите на нашите родители може да бъде запомнено с принципи, морални ценности и лоялност един към друг, ние с какво ще бъдем запомнени?

Въпрос на личен избор е дали ще дадем началото на един много по-логичен и рационален подход или ще се откажем и от емоционалното, за сметка на материалното. Изборът е ваш.

Представяме ви основните причини, заради които сегашното поколение все повече губи способността си да обича.

1. Интересуваме се повече от незабавното и временно удовлетворение, отколкото от каквото и да е друго

Най-често срещаната тенденция към днешното поколение е нуждата от незабавно удовлетворение. Искаме всичко и го искаме сега! Въпреки че вече годините минават и се водим почти възрастни, продължаваме да живеем в култура, от която свикнахме с мисълта, че можем да имаме постоянен достъп до почти всичко. Ако сме гладни, храната е на едно телефонно обаждане разстояние. Ако искаме нова дреха, трябва просто да кликнем с мишката. Проблемът е, че това се превръща в ежедневие и начин на мислене, който се прехвърля и в отношенията ни с хората и любовните ни връзки.

2. Културата на наркотиците, алкохола и пороците

Няма как да отречете. Културата, че можем да имаме всичко незабавно не винаги води до положителни неща, особено когато става въпрос за пороците. В днешно време сме загубили основните ценности, буквално давим мъката в алкохол и любовното разочарование с многобройни срещи за по една нощ. Разбира се, не можем да генерализираме така, но нека бъдем честни – това е тенденция сред новото поколение.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На онова отвън.И онова отвън трябва да казва на онзи/онази "Обичам".А не да не го чувстваш и да го казваш.Това е в пълно противоречие с теб самия/самата.И тогава кога е истинско във всеобщата ти вселена ще го и разбере вселената на господин уникат.Обекта на твоята любов.С тази мисъл,ако живееш съвсем никой няма да те ще.Промени мисленето "този/тази,как ме желаят."Повярвай си и виж ,ефекта.
11
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дойдохме си на думата.Не може да изпитваш антипатия и злономереност в помисли и действия,срещу дадена Жена да кажем.И да очакваш в замяна безсприкословна Обич и Любов.Получаваш непрязън,смут.Отвращение,ако щеш.Не може да се раздаваш и да не получиш в замяна.И в природата има обратими процеси,баланс."Никой не ме ще." Защо? Защо те отхвърлят? Защото имаш лоши помисли и действия.Не чиста Любов и Обич.Каквито са те всъщност.Вътрешната ти красота,огледалото на душата ти трябва да казва:"Обичам!".
10
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Умее да обича младото поколение и то много добре умее. За съжаление само себе си ! И това е искрена любов, а не самоуважение даже. Оттам и толкова много селфита "валят" във всякакви "социални" мрежи, сайтове, форуми тъпотии и т.н. И даже не е егоизъм, а чиста проба нарцисизъм.
9
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не умее да обича,разбира се.Ако умееше нямаше да има,толкова разводи.Едно време бабата и дядото са се обичали ,достатъчно за да желаят,при най-малката трудност да се разделят.Сега телефона е по ценен от самия и дори са способни да се скарат с теб до живот за него.Отколкото да полупиш признание за любов.Да си навлечеш гнева и омразата,отколкото да очакваш да се влюбятбв теб и да те обичат безумно.Днес няма компромиси.Защото ,никой никого не обича.
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно ,тези къде ги познаваш не заслужават, твоята Обич."Господ е събирач не е скитач."Ако ти си открит с любов към другите, а теб само ползват за лична угода. Не това е човека.Не тези са хората,които трябва да обичаш.Искаш този мъж/жена,но не си с него.Значи той/тя не заслужават ,твоята любов.Да обичаш е да е абсолютно безкористно,чисто.Да бъдеш обичан/а да е абсолютно чисто в пълната му форма любов,обич.
7
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 9Е как, така? Все някий иска да го обичаш? Какво ти е?
6
1
 
44
 
! Отговори
Г. преди 9 години
Ами аз искам да обичам, ама няма кого - никой не ме иска :D
5
2
 
37
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
При чирвеньите всичко беше по-зле. Не знам от где ти хрумна да ги споменаваш...?
4
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубава статия. Браво, накара ме да се замисля...
3
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да не могат да се обичат младите, ама какви сФирки правят...
2
8
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като си беден и ти натрапят западните ценности - майката си трака, бате.
1
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е така.И преди е имало същият вид хора дето ги описват като ценящи безстойностните неща.Просто по времето на "баба и дядо" населението на Земята е било със 500-600% по-малко.Сега просто има повече всякакви хора.И добри и лоши.Ако преди *** са били 2 сега са 12.