На кaкви ценни неща може да забравите да научите децата си

А не трябва
30 апр 2015 21:05, Теодора Драгоева
2
На кaкви ценни неща може да забравите да научите децата си
Снимка: gotchamovies.com

Важните неща за живота, на които един родител трябва да научи децата си, са много. Понякога ние успяваме да предадем най-важните от тях на своите наследници, но в бързината забравяме да ги научим на други, които също са много ценни.

Някои от тези неща ние приемаме за даденост или не се замисляме, че си заслужава да им се обърне внимание. Част от тези факти хората научават сами (не от родителите си) като падат и се изправят при различни ситуации в живота, което е полезно, но не и много приятно.

Ето и какво не трябва да забравяте да кажете на децата си:

В живота няма преки пътища
Изкушаващо е да карате децата си да търсят по-лесния начин за успех и реализация в живота, но много по-разумно е да ги научите, че преки пътища няма. Те трябва да знаят, че им предстои упорит труд и постоянство и че не са родени привилегировани или със сребърна лъжица в устата. Научете ги да бъдат усърдни и постоянни, а не все да търсят мекото на хляба.

Все ще се провалят в нещо
Повечето амбициозни родители спестяват на децата си простата истина, че те все някъде по пътя си ще се провалят в нещо – на изпит, в романтичната си връзка, в реализирането на мечтата си и т. н. Не забравяйте да ги подготвите за провала, защото той е част от живота. Ако те не са подготвени за него, може да изгубят вяра в себе си твърде лесно.

Трябва и да се забавляват!
Приказката „живее се само веднъж“ децата ви трябва да научат именно от вас или от вашия личен пример. Научете ги да могат да се забавляват, но без да губят чувството си за отговорност по отношение на своите действия. Само така те ще могат да се наслаждават на живота си пълноценно и ще разберат какво е щастие.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
аз преди 8 години
Баси ценностите,особено последната-да се забавляват или по хамерикански енджой ит.......поредната тъпотия,измислена от бездарен журналист!Май е позабравил родолюбие например,*** тва са отживелици...
1
1
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Баш медиите създават най-ценните ценности у децата ;-)