Усилията, които да направите, преди да кажете сбогом

5 неща, които да опитате преди да се разделите с половинката
13 май 2015 22:45, Теодора Драгоева
0
Усилията, които да направите, преди да кажете сбогом
Снимка: outnow.ch

Вероятно ще се съгласите, че връзките изискват доста работа. Все още много хора вярват в откриването на сродна душа и на идеята, че човек може да срещне идеалната си половинка.

Въпросът е, че постигането на дълготрайна любов обикновено не е лесно, дори и да сме срещнали правилния човек.

Именно затова е важно да не се отказвате с лека ръка от връзката си, а да се борите за нея.

Разбира се, трябва да приемете реалността, а тя е, че единственият човек, когото наистина можете да промените, сте самия вие. Тоест, ако се чувствате безсилни или затворени в омагьосан кръг твърде дълго, може би трябва да кажете сбогом на половинката си. Но ето какво трябва да предприемете преди това:

1. Спомнете си това, което ви е събрало заедно

Не всички хора си избират партньор по правилните причини. Понякога човек е привлечен от своя противоположност, друг път хората се събират заради някаква изгода, трети път се събират заради някакви обстоятелства (бременност) и т. н. Затова е важно да си спомните вашия сценарий, вашата история от началото – какво ви е събрало заедно, дали това е била любовта или нещо друго. Ако сте били истински влюбени в партньора си, възможно е да възродите тези чувства.

2. Опитайте се да разчупите рутината на ежедневието си

Една от основните причини една връзка да не успее, се дължи на илюзията за идеалната връзка, която много хора си създават в главата. Тя се различава от истинската любов, различава се и от рутината. Всяка двойка влиза в един сценарий, без дори да го осъзнава. Той започва да контролира партньорите и да ограничава световете им. Те се превръщат в „ние“, но загубват чувство за идентичност.

Започват да се приемат за даденост и губят своята привлекателност един за друг. Те спират да се грижат за уникалните си интереси и личностни черти, които са впечатлили партньора им в началото. Така в отношенията се заражда чувство на недоволство и липса на вълнение. Опитайте се да излезете от матрицата, бъдете по-инициативни, без да очаквате нещо в замяна от партньора си. Вие ще го изненадате, а той вероятно ще хареса промяната и ще реагира положително, което ще се отрази добре на отношенията ви.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари