Готови ли сте за дете?

Въпросите, на които всяка двойка трябва да си отговори
15 май 2015 20:54, Теодора Драгоева
2
Готови ли сте за дете?
Снимка: outnow.ch

Появата на бебе е събитие, което завинаги променя живота на двама души. Освен това да бъдеш родител е голяма отговорност, която човек трябва да бъде сигурен, че може да поеме. Ето защо се налага жената и мъжът да бъдат сигурни, че са готови за бебе, преди да решат да го създадат.

Ако вие самите не знаете дали наистина може да се справите с правилното и добро отглеждане на дете, задължително трябва да си отговорите на няколко въпроса преди това. Ето и кои са те:

1. Говорили ли сте какво ще правите, когато се появи бебето, а не само за това колко е страхотно да го имате?

Децата са най-голямото богатство, но те изискват жертвоготовност и много компромиси, свързани с вашите лични интересни. Плановете също са много важни. Трябва сериозно да поговорите с партньора си по какъв начин може да организирате най-добре живота си след появата на бебето. Свободното време и на двамата драстично ще намалее, а отговорностите ще се увеличат.

2. Знаете ли какви родители искате да бъдете?

Предпочитате по-строгото възпитание, чрез което по-лесно да мотивирате детето си да успява във всяка сфера на живота? Или искате да бъдете родител и приятел едновременно? Може би се виждате най-добре в ролята на „готината майка/готиния баща“? Говорете за това с половинката си и се опитайте да достигнете до някакво споразумение, защото като цяло възпитанието на двамата родители трябва да следва един курс.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
кали станкова преди 8 години
Човек трябва да желае това от цялата си душа и сърце . Да бъде с любовта си . Друго няма смисъл . Това е много съкровен миг . Човек трябва да вярва в това .
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минко да каже на колежката