Как да се справите с недоволните си клиенти

Съвети, с които да ги умилостивите
18 май 2015 21:22, Теодора Драгоева
2
Как да се справите с недоволните си клиенти
Снимка: outnow.ch

Работа, свързана с обслужването на клиенти може да бъде лесна и удовлетворяваща, особено когато успеете да разрешите даден проблем и помогнете на някого.

Въпреки това, тази работа има и своята „тъмна страна“, заради която трудно може да запазите самообладание.
Когато говорите с груби и ядосани клиенти, напълно естествена реакция е да поискате също да се ядосате, а защо не и да им се разкрещите. Работата обаче не ви го позволява, затова е необходимо да прилагате други тактики, с които да се справите с гневните клиенти.

Ето и кои са те:

1. Използвайте силата на името

Важно е често да споменавате името на клиента, защото по този начин дори и несъзнателно го карате да се чувства по-значим и му показвате, че се интересувате от неговия проблем. Например, ако кажете „Много съжалявам, госпожо“, звучи като заучена фраза без емоционален заряд. Много по-добре е да използвате „Толкова съжалявам, Кристина“.

2. Не приемайте нещата твърде лично

Макар че гневните клиенти си изкарват целия негативизъм върху вас, повечето от тях са наясно, че не вие сте виновни за техния проблем. Бъдете отдушник на гнева им, но в никакъв случай не го приемайте лично. Чуйте историята им без да ги прекъсвате и след това намерете начин да им помогнете.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо и най-важно.Клиентът е клиент когато си плаща.Ако някой дойде и почне да ви говори глупости а всъщност не купува нищо нито някога го е правил това не е клиент.Това е някакъв ***,"енергиен вампир" или просто некъф луд който ви губи времето напразно.Нищо няма да спечелите а след като оня е освободил емоционалната си торба помия върху вас и после си тръгне.Дори напротив фирмата ще загуби защото вече сте изтощен за да се занимавате със измислените тъпички проблемчета на некви комплексари.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направете му ми£?т. Това ще го успокои.