Как ще се променят почивните ви дни, след като станете родител

Вече нищо няма да е същото
20 май 2015 22:45, Теодора Драгоева
5
Как ще се  променят почивните ви дни, след като станете родител
Снимка: outnow.ch

Най-общо казано в живота на човек съществуват две ери – преди и след появата на детето.
След като в дома се появи бебе, много от обичайните неща се превръщат в истински лукс. Всичко се дължи на драстично скъсеното лично време, както и на много повечето отговорности.

Дори уикендите, преди оазис на почивката, вече са много по-различни за хората, които са родители. Ето и как се променят почивните дни по време на ерата „Родител“:

Преди: Спите поне до обяд. Все пак това са вашите свободни дни и никой няма право да ви осъжда, че искате да мързелувате до късно в леглото. Всъщност правете го, докато можете!

Сега: Спането като цяло е мираж, една далечна илюзия и блед спомен, който едва не сте забравили напълно. Всеки ваш ден започва около изгрев слънце – без значение дали е почивен или не.

Преди: Посвещавате всеки почивен ден главно на едно нещо. „След като спах до обяд, после се излежавах още малко и накрая се уговорих да изляза вечерта, как бих могла да свърша още нещо?“, мислехте си някога вие.

Сега: Правите повече неща само в една сутрин, колкото преди за целия уикенд. Дори понякога имате енергия за още нещо, но решавате, че и „вие сте човек“ и трябва да почивате, като не вършите нещата на максимално темпо.
Преди: Лягате си в малките часове на нощта, но нямате проблем с това, защото все пак сте спали до обяд!

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
5
 
! Отговори
mgs преди 8 години
До АнонименИма ли значение?Не ***!Съгласен съм, че живота се разделя на преди и след детето. Един приятел бе казал - знаеш ли кога започва живота на един човек - като изпрати децата в университет.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Описали сте ежедневието на един безделник и един работник. Почивните ми дни не са почвали в 12 много преди да се роди детето ми.