Плюсовете на връзка с чужденец

Светът е голям и любовта дебне отвсякъде
21 юни 2015 19:00, Мария Дуковска
12
Плюсовете на връзка с чужденец
Снимка: Outnow.ch

Светът е голям и любовта може да ви дебне отвсякъде. Към разнообразието от култури, народности и традиции в глобален план, винаги има какво ново да се види и научи.

Сякаш не е достатъчно, че отношенията между хора във връзка са сложни, ами и съществуват определени различия в културен план, които често се оказват по-скоро предимство, отколкото пречка.

Да се срещаш с някого, който има съвсем различен начин на живот от твоя, дава възможност да се погледне на света през нов поглед, дава друга гледна точка. Това не само обогатява общата ни култура, но и изгражда нас самите като широко скроени личности.

Ако успеете да срещнете човек, който е невероятен, то много вероятно е да преоткриете себе си чрез неговата култура.

Представяме ви предимствата на това, да имате връзка с човек, принадлежащ към съвсем различни традиции от вашите.

1. Ще научите нов език

Разбира се, всички сме минали през трудните часове в училище, целящи да ни научат на нов език. Проблемът е, че често сме задължени да присъстваме на това и в действителност, желанието ни е да излезем по възможно най-бързия начин от класната стая. Когато сте във връзка с човек от друга култура, вие самите искате да научите неговия език. Не само, за да се разбирате по-добре чисто словестно, но и за да се интегрирате в неговата среда и да я опознаете. Разбира се, когато има желание, има и начин. Дори и нещата да не стигнат до „...завинаги заедно“, поне ще имате още едно предимство за вашето CV.

2. Опитвате традиционна храна

Всяка една култура има своите традиционни ястия. Разбира се, китайските ресторанти из целия свят не са толкова добри, колкото в Източна Азия. Разликата е точно в тези малки тайни, съставки и пропорции, които се предават често от поколение на поколение. Времето, усилието и любовта са нещата, които различават домашната традиционна кухня от тази в ресторантите, а вие ще имате възможност да опитате най-доброто от източника.

Още по темата може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност колкото плюсове, толкова и минуси ... само че не са тези, изброени в превода по-горе.Но то плюсове и минуси има и да си вземеш българин / българка, така че отново си е въппрос на вкус и опеделено не мисля, че е преднамерен избор.
3
4
 
8
 
! Отговори
Сп???нс до 1 преди 8 години
извинен си за неуместния ти коментар , и аз някой път коментирам само по заглавието , прочети "ползите" и ще си дадеш сметка ,че е поредната преведена простотия . Същите плюсове се постигат с едно отиване на бригада в САЩ или Обединеното Кралство. А връзките с чужденец напоследък свършват с още една "магистралка" някъде по Европата .
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Павлиназлатко смешен си
1
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквам следващата ви крачка - платени журналисти и родоотстъпници - да започнете да промотирате смесените бракове между "римляни" и българи. Така както евреите промотират с *** и бели в САЩ