Знаците, че сте твърде чувствителен човек

Пет показателни признака
26 юни 2015 18:54, Теодора Драгоева
6
Знаците, че сте твърде чувствителен човек
Снимка: outnow.ch

Всеки човек малко или много е чувствителен. Ключовата дума тук е „много“. Според различни научни изследвания около 20% от населението в света е по-чувствително от останалите хора. Разлики в мозъка карат някои хора да реагират на дадени стимули по различен начин, отколкото останалите.

Така че, ако вие самите изпитвате трудности с адаптирането към определени социални ситуации или се чувствате неразбрани, най-вероятно сте от тази 1/5 от населението, които имат уникални личностни черти.

И за да сте сигурни, че наистина сте свръх чувствителни личности, прочетете кои са нещата, които ви характеризират:

1. Лесно се претоварвате от силни шумове и хаотични ситуации

Много чувствителните хора реагират на определени стимули по-изразително, заради своя мозък. Например, ако отидете в магазин за хранителни стоки или в някой мол, пълен с хора, може би веднага ще почувствате отрицателна енергия, проникваща в тялото ви. След това тя се отразява негативно на вашето настроение и емоции.

2. Всеки винаги ви казва, че сте "прекалено чувствителни"

Дори още като деца, най-вероятно сте се чувствали „различни“ по някакъв начин. Тогава не сте осъзнавали, но това е било, заради вашата повишена чувствителност към думите и действията на другите. Може би близките ви хора са забелязали тази ваша черта, защото тя е необичайна за тях. Вече пораснали, вероятно сте се научили да владеете чувствителността си до някаква степен, но не напълно и това продължава да бъде видимо за хората. Чувствителността обаче не е нещо, от което трябва да се срамувате, а с което да се гордеете.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какъв е изхода, ако си чувствителен? Защото тоя свят не е за такива хора.
1
1
 
10
 
! Отговори
мъж преди 8 години
Не съм срещал по коравосърдечен темерут от себе се, ама като почна да гледам романтични комедии, рева като родопско магаре.