Правила за брака

Фазата на влюбването все някога свършва
30 юни 2015 23:00, Михаела Лазарова
7
Правила за брака
Снимка: freeimages.com

Един от най-добрите съвети, които някой може да ви даде по отношение на брака е: „Не слагайте телевизор в спалнята си!“ Няма да повярвате колко помага това за интимните отношения между съпрузите. 

Други важни правила за брака са „Не си лягай ядосан!“ и „Научи се на компромиси!“, които ще чуете от своите близки, минали вече по този път. 

Но има някои неща, които никой няма да ви каже за брака. Ето защо трябва да сте подготвени преди да направите окончателния си избор. Пък и за да не ви дойде изневиделица... 

Бракът няма да запълни празнината в живота ви 

Повечето хора смятат брака за висша ценност и се стремят към него през целия си живот. За някои той се превръща в такъв стремеж, че придобива статут на единствена цел в живота. Хората смятат, че бракът ще запълни празнината в живота им и ще ги направи щастливи сам по себе си. Важно е да се знае, че не бракът оправя всички проблеми, а ние самите. 

Едно плюс едно прави две 

„Две тела – една душа“ е красива мантра, описваща много точно смисъла на брака. Много хора не могат да свикнат с мисълта, че след като се оженят, трябва да се съобразяват с другия. 

Въпреки това, най-важното в един успешен и щастлив брак е двамата да не губят индивидуалността си в общото цяло. Ако успеете да съхраните себе си в контекста на брачното единство, бракът ви ще бъде истински пълноценен.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: бракЖенитбасемейство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Женен преди 8 години
Рецептата е ТЪРПЕНИЕ и ЛЮБОВ! В брака се иска търпение и понасяне на характера и немощите на другия, а не да го промениш. Това е най-голямата грешка в брака - да се опитваш да промениш другия. Приемаш го такъв какъвто е, прощаваш му и го обичаш.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато знаеш, че някой е вързан за теб за цял живот- *** търси свобода! Не е за мен, благодаря!
1
2
 
1
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Да,да,има...платоническа любов,но само...между съпрузи.