Как да задържите служителите си

И да спрете текучеството във фирмата си
3
Как да задържите служителите си
Снимка: outnow.ch

Доброто управление на офиса и ощастливяването на служителите не е толкова лесна задача. Истината е, че понякога, без значение какво прави шефът, неговите подчинени трудно могат да се почувстват щастливи на работното си място.

Ключът към задържането на служителите и намаляването текучеството на нови хора, е в признанието на техните заслуги, добрата комуникация и не на последно място – достойното възнаграждение.

Ако един шеф покаже на подчинените си, че компанията инвестира в тях, това ще ги накара и те да инвестират в нея. Всеки шеф трябва да е запознат с някои трикове, с които да подобри средата за своите служители. Само по този начин те ще искат да работят за нещо повече, освен за заплата.

Ето и няколко съвета, с които ще накарате служителите ви да бъдат щастливи:

1. Инвестирайте в заплатите им

Според проучвания голяма част от хората биха напуснали работното си място, за да получат заплата само с от 5 до 10% по-висока от сегашната. Ето защо не забравяйте, че трябва да инвестирате повече пари в заплатите на служителите си. Ако имате някои от тях, които са ви особено ценни, предложете им малко повече пари, отколкото взима някой от конкуренцията, заемащ същата или подобна на тяхната позиция. Заплатите на другите служители пък определяйте спрямо опита, годините в тази фирма и разбира се, работата, която вършат. Доброто възнаграждение прави работещите щастливи и съответно по-продуктивни.

2. Забавлявайте се заедно с тях

Спортните игри са чудесен начин, с помощта на който може да се забавлявате в компанията на своите служители. Освен това спортният дух и желанието за победа винаги сближава хората. Хубаво е понякога да организирате спортни срещи или други, по време на които да „разчупвате“ още повече леда и да карате служителите си да се чувстват щастливи. Тъй като обаче не може да принудите никой подчинен да дойде на срещата извън своето работно време, трябва да помислите и в тази посока.

3. Предлагайте им комфорт в офиса

Седящите по цял ден на бюро обикновено се оплакват от болки в гърба. Ето защо е важно да осигурите ергономични столове за своите служители и място, където да могат да релаксират по време на обедната си почивка, например. Добра идея е и да направите фитнес кът, където подчинените ви да работят върху фигурата и здравето си.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Дани преди 8 години
В българска фирма никой не иска да те задържа, напротив всеки път те заплашват, ако не ти харесва да си ходиш и все неща включващи "... да си ходиш", т.е.да си търсиш друга работа.
2
3
 
1
 
! Отговори
Сп???нс до 1 преди 8 години
Малко пояснение -ОБЕЩАЙТЕ , че ще им повишите заплатите , но другия месец и са ви в кърпа вързани
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
увеличете им заплатите