Поверия за пари и късмет

Aко ви се падне яйце с два жълтъка, ще станете богати
2
Поверия за пари и късмет
Снимка: freeimages.com

Всеки мечтае за богатство и късмет. В различните кътчета по света има различни суеверия, свързани с привличането на пари и късмет в дома. Споделяме някои от тях.

Гърция

Според гърците е на лошо, ако портмонето, джобовете или банковата ви сметка са празни. Ето защо те винаги имат по някоя монета в портфейла си, а когато си купуват нови чанти, винаги слагат паричка в тях, за повече пари и късмет.

Япония

Въпреки че в западния свят змиите създават негативни асоциации, в Япония биват възприемани като символ на щастие и просперитет. В много магазини за аксесоари се продават бели портмонета, изработени от змийска кожа. Вярва се, че те могат да донесат на притежателя си богатство и късмет.

Турция

Според турските суеверия за привличане на богатство, ако спите със златен накит на ръката си или монета, това ще ви донесе пари и късмет в реалния живот.

Китай

В древната китайска философия фън шуй има няколко вярвания за това, как човек може да постигне финансов просперитет. Така например, декорирането в дома на растения с кръгли листа (особено с червени или лилави цветове) се смята, че може да подобри материалното състояние.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
13
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
"Нашите"дерибей,министри,премиер,президент,кметове,митничари и много друга коруптна *** ще се скъсат от смях когато четат горенаписаното сърбайки шкембе чорба с люти чушки....
1
1
 
19
 
! Отговори
Фалшивия принц преди 8 години
В кварталното магазинче съм купувал яйца с два жълтъка ама още не съм забогатял ...