Митове от детството, които пречат на любовния ви живот

На какво трябва да спрете да вярвате?
29 юли 2015 22:30, Теодора Драгоева
4
Митове от детството, които пречат на любовния ви живот
Снимка: outnow.ch

Детството е нещо прекрасно, неслучайно повечето хора (вече пораснали) с носталгия си спомнят за отминалите безгрижни дни. Детските години се характеризират, освен с вече споменатата безгрижност, с щастие и не на последно място – с представата за един по-добър свят, отколкото е той в действителност.

В това число малките момиченца имат изкривена и неточна представа и по отношение на любовта. По тази причина жените като че ли са програмирани да търсят „единствения“ и да се надяват на вечна любов. Именно фактът, че дамите пренасят детските си представи във вече реалния свят на порасналите хора, пречи на техния любовен живот.

За да не саботирате повече своите връзки, ето на кои митове от детството трябва да спрете да вярвате:

1. Принцът на бял кон ще дойде

Всяка от нас, която е чела „Пепеляшка“, „Красавицата и звярът“ или някоя друга приказка, винаги е вярвала, че принцът на бял кон ще дойде и ще направи живота ѝ щастлив. Пораствайки обаче, ние осъзнаваме, че нещата не се случват точно по този начин. Една жена може да срещне много мъже. Понякога правилни, по-често не. Грешният мъж не означава непременно, че човекът е лош. Понякога двама души просто не са съвместими или искат различни неща от живота. Мъжът, който за вас е грешен, може да бъде правилен за някоя друга. Спрете да очаквате, че всеки следващ е Принцът. Рано или късно ще намерите подходящ човек за вас, като това много пъти се случва без дори да подозирате.

2. Никога няма да бъдете наранени

Връзките са трудни и често болезнени. Като момиченца едва ли сте си представяли, че може да страдате заради любов, но след първата болезнена раздяла, много бързо ще се уверите в обратното. Да съберете смелост да обичате отново, след като сърцето ви е било разбито, е най-трудната част. Въпреки това не трябва да се отказвате от любовта, макар да сте имали разочарования. Просто бъдете подготвени за тях.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Те започват да разбиват нещо друго. Стават ку/отрошачки!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пеевски е Принца на бял кон!