Как да намерите баланса между професионален и личен живот

Няколко полезни съвета
31 юли 2015 19:05, Теодора Драгоева
3
Как да намерите баланса между професионален и личен живот
Снимкa: outnow.ch

Понякога е истинско изпитание за човек да намери баланса между любовния и професионалния си живот. И шефът, и партньорът искат време, енергия и внимание. И все пак трябва да се опитате да намерите златната среда, за да бъдете щастливи.

Ако връзката ви стане причина да забуксувате в кариерата си, един ден може да намразите любимия си и обратното – ако заради работата си загубите любовта си, ще бъдете нещастни. Ето и няколко съвета как да балансирате между кариерата и личния си живот:

Поставете граници в службата си
Някои шефове са изключително взискателни. В някои компании служителите са ангажирани до късно вечер и през уикендите, дори и през нощта. С подобна работа ще ви е трудно да имате хармонична връзка и щастлив личен живот. Работата ще отнема всичкото ви време и енергия. Затова трябва да решите кое е ваш основен приоритет в живота – любовта или кариерата. Ако е първото ще трябва да говорите с шефа и колегите си за ограничаване на размера на извънреден труд.

Обсъждайте финансите с партньора си
Важно е двойките да обсъждат финансите си искрено. Това ще ви гарантира, че няма да се натъкнете на неприятна изненада в бъдеще. Би било по-добре, ако с половинката ви имате еднакво отношение към парите, спестяването и харченето.

Когато може, пътувайте с партньора си на командировки
Ако работата ви е свързана с много пътувания, това може да изкопае емоционална дупка между вас и вашия партньор. Затова се опитвайте да прекарвате повече време заедно. Говорете с шефа си за възможността от време на време да взимате половинката си на командировките ви. Ако това е възможно, разбира се.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари