Уменията, гарантиращи ни успех

Какви качества са необходими?
10 авг 2015 12:15, Румяна Тасева
0
Уменията, гарантиращи ни успех
Снимка: Reuters, архив

Нищо в този живот не идва даром. За да сме успешни както в работата, така и в личния живот, са ни необходими конкретни умения, без които нещата биха се случвали или трудно, или никога.

Ето кои са те.

1. Човек успява тогава, когато проявява умения да поддържа положителна нагласа към поставените си цели. Това създава самоувереност в собствените ресурси за справяне с каквато и да било ситуация и усещането за личен принос и полза от собствените действия. Тази личност е наясно за собствената си ефективност в даден процес и тийм.

2. За да постигаме успех и да се похвалим от такъв имаме основание, когато си поставяме високи цели – в противен случай, просто работим, което като цяло е скучно и което не гарантира изкачване по стълбицата в професионален план. Но тук има едно съществено условие – целите трябва да са високи, но постижими! В противен случай рискуваме да „разбием кули от слонова кост“.

Това означава да познаваш и да си абсолютно наясно със собствените си възможности, слабости, недостатъци, качества и граници. Реалистичната преценка за себе си е един сложен и много деликатен механизъм, който, уви, не се отдава на всеки. В този смисъл, например понякога маниерите помагат, но друг път могат само да задържат развоя на нещата...

За да постигнеш успех, естествено трябва да излезеш от собствената си зона на комфорт. И оттам нататък да го правиш периодично – така постигаш и най-високите цели на стъпала постижими цели.

С кои умения успехът ни принадлежи прочетете на Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари