Как да се успокоите преди предстоящото интервю

Полезни съвети, които ще ви помогнат да се справите с нервите
11 авг 2015 22:40, Теодора Драгоева
4
Как да се успокоите преди предстоящото интервю
Снимка: outnow.ch

Стомахът ви започва да се свива, дланите ви се потят обилно, чувствате устата си суха, а гласът ви се променя... и това се случва, само когато си помислите за предстоящото интервю за работа.

Разбира се, не всички хора реагират по този твърде емоционален начин, но е факт, че по-голяма част от търсещите нова работа са изключително изнервени, преди да седнат на „горещия стол“ и да отговарят на различни въпроси.

Иронията е, че подобни нерви няма да ви помогнат да се справите добре и дори могат да ви костват наемането на работа. Всеки работодател ще предпочете един спокоен и умерен служител, вместо такъв, който не може да овладее емоциите си.

Така че, ако искате да се справите с нервите преди предстоящото интервю, прочетете следващите съвети:

1. Бъдете подготвени
Това е от голямо значение за вашия успех. Ако сте добре подготвени, това ще ви даде увереност и съответно вероятността да продължавате да бъдете изнервени драстично намалява. Подготовката ще ви предпази също така от гафове и ще подобри значително вашето представяне.

2. Бъдете свежи и фокусирани
Добрият и най-вече достатъчният сън преди интервюто е от съществено значение. Сънят ви гарантира, че ще бъдете „свежи“ и готови за големия ден или по-точно за голямото интервю. Важно е също така вечерта преди срещата с потенциалния работодател да се въздържате от консумацията на алкохол.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Flex преди 8 години
1 ми напомни един лаф - не може да си едновремено красив, умен, забавен и трезвен :D
2
0
 
3
 
! Отговори
Баш комОниЗ преди 8 години
Аз не се притеснявам, защото знам, че се местя от едно лай.о на друго лай.о и не след дълго пак ще сменям работата! То с феодали бивши мутри работи ли се?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ударете 2 ракии.