Преодолейте стреса след края на отпуската

Явлението обхваща милиони и не зависи от професията
12 авг 2015 22:46, Мария Дуковска
2
Преодолейте стреса след края на отпуската
Снимка: Outnow.ch

Милиони хора по света страдат от проблема "стрес след завръщане от отпуск". Независимо дали работите мечтаната професия или не, депресията след чудесно прекарана ваканция е почти неизбежна.

Последиците от този вид особен стрес са не само психически, но и физически. Те се проявяват както през летните отпуски, така и през зимните, особено около коледните празници.

Какви са симптомите на стрес след отпуск?

-  Тъга
-  Меланхолия
-  Гняв
-  Безпокойство
-  Умора
-  Главоболие
-  Мускулни болки и схващания
-  Чувства и мисли за предстоящи плащания

Как да се справим?

Съберете се с роднини и приятели

Говорете за вашата почивка. Разказвайте, смейте се, преживейте всичко мислено отново. Чрез обсъждането на вашите положителни преживявания карате мозъка и целия организъм да се релаксират и да понесат по-лесно стреса от завръщането към злободневните ангажименти и проблеми.

Спомените

Точно преди да се върнете на работа си спомнете хубавите моменти, които сте имали по време на почивката си. Съживете спомените. Обсъдете още веднъж преживяванията, сложете няколко снимки от почивката на видно място, за да ви радват като минавате покрай тях.

Помислете за следващата почивка

Това ще ви помогне да се почувствате по-добре. Времето минава бързо, особено ако сме много ангажирани. Мисълта за наближаващата следваща ваканция ще ви освежи и отърси от стреса.

Още съвети прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
16
 
! Отговори
wind преди 8 години
За да няма стрес след края на отпуската, решението е едно - просто не излизайте в отпуска! Няма отпуска - няма стрес после!