Какви фобии ни преследват в любовта и секса?

Знаете ли, че съществува фобия към девственици?
13 авг 2015 23:00, Мария Дуковска
8
Какви фобии ни преследват в любовта и секса?
Кадър от филма "Лолита", Снимка: Outnow.ch

Психолозите определят фобията като тревожно разтройство, със страх към/от даден обект или ситуация. Чували сме за какви ли не фобии. А сега споделяме с вас едни от най-странните мании, свързани с любовта.

Philophobia

Когато нямаме любов в живота си страдаме, че сме сами. Но има хора, за които влюбването е най-големият ужас, който може да им се случи. Или иначе казано, те изпитват страх от влюбване. Състоянието се нарича филофобия.

Parthenophobia

За представителите на силния пол е удоволствие и вид победа да имат интимни контакти с девственица или по-младо от тях момиче. Сред господата се срещат и такива, които страдат от партенофобия или страх от девственици и млади момичета.

Menophobia

Вярно е, че мъжете се „страхуват“ да бъдат близо до партньорката си, когато е в месечен цикъл. Хормоните надделяват, жените стават по-нервни и т.н. Фобия, която се среща и при двата пола, макар и рядко е менофобията. При нея личността изпитва страх от менструацията както и от съпътстващите я неразположения.

Още по темата четете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
За съжаление, подобни мъже не се подвизават само във виртуалния свят. Скритите гейове са навсякъде. Жалки мъжеподобни женчовци, които нямат грам мъжественост в себе си, но умело успяват да я съберат докато се опитат да те убедят, че са мъже, а са всъщност просто един скрити би-та, които копнеят за мъжки ласки и затова си вземат жени, които са по-смели, по-уверени и по-устойчиви на трудностите в живота. *** гейове.А Минко е просто фантазьор и аз искрено му съчувствам.
2
0
 
14
 
! Отговори
:) преди 8 години
До Изтървали сте...Ще ти дам конкретен пример - това са партньорките на Минко ерген 47 г. Те тръгват с него, заслепени от големите му приказки, но още докато тече първият им съвместен уикенд, в съзнанието им постепенно се оформя онова опасение, за което ти говориш. После се превръща във фобия - след като се приберат у дома, те вече изпитват стабилно отвращение спрямо мъже, които много се хвалят с големи сексуални подвизи.
1
1
 
21
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
веднъж набарах една маца 20 кила с мокри дрехи и имах фобия че като я мушна и ще умре .... не мрът така лесно да ви кажа