Да се ожениш млад - какво му е лошото?

Ранният брак ще ви лиши от егоизма, характерен за старите моми и ергени
16 авг 2015 22:18, Мария Дуковска
44
Да се ожениш млад - какво му е лошото?
Снимка: Outnow.ch

Времената се променят. Вече все по-малко двойки се женят в 20-те си години. Модерното общество някак наложи схващането, че бракът е хомот, който тежи и е глупаво да пропиляваме младите си години с ранно "бракуване".

Въпреки това, да сключиш брак по-рано има своите позитиви и те не са никак малко!

Няма перфектно време

Както много жени никога не успяват да се подготвят психически за бебе, така е и с брака. Вместо да му мислите много – отдайте се на любовта си законно! И без това няма да има „най-подходящ момент“.

Винаги ще има какво още да направите, какво още да видите, къде още да пътувате или какво да надградите в кариерата си.

В един момент просто ще се окажете на възраст, в която вече се предполага, че трябва да сте се омъжила. И тогава, ако го направите просто защото трябва, може да се окаже грешка.

Да се омъжиш рано не означава да имаш деца веднага

Ако тази мисъл ви преследва – отърсете се от нея! Никой не е казал, че щом сте се омъжили/оженили значи веднага трябва да създадете и деца. Това е просто узаконяване на любовта по стар човешки обичай, а не задължителен протокол, който да следвате.

Време за кариера

Защо много хора си мислят, че сключването на брак означава край на професионалната кариера? Всичко е въпрос на организация и осъществяване на амбициите. Има толкова примери за успели омъжени жени.

Още по темата четете в Az-jenata.bg.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: браксватбаерген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес това е много трудно да стане, агресията и злобата срещу брака /между хетеросексуални/ е огромна. Сега трябва да се дадат на хомосексуалните законодателни и всякакви други екстри, за да сключват бракове. Защото те неистово драпат за това. А също и да осиновяват деца. Обществото по-скоро такива бракове ще приеме, ще обгрижи, ще обяви за норма на поведение отколкото браковете между мъж и жена. Станете хомосексуални и вашият брак ще бъде приет, обезпечен и аплодиран от обществото.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бойте се от брака и не спорете !Сега се сключва брак между МЪЖ и МЪЖ , и се борят за него със всички средства . Между мъж и жена бракът е лшлют - днес !
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 26.Баба ми и дядо ми не са имали натиск от обществото да се оженят.Танцува ли са и двамата много хубаво и са били влюбени. Разказвали са ни как са се оженили , след като дядо ми и родителите му са отишли да се сватосват с друго момиче и баба ми прави веднага същото и винаги подчертаваше че е бил писар , а баба е била с чадърче и ръкавици на една свадба. А дядо ми - как пълниш главите на децата с глушости . През 60-те , даже и във Франция са се женили на 22 , известни певци и артисти . Та ко
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То е същото като теорията за, че ако детето нямало братя и сестри израствало егоист. Тъкмо обратното - тези, които имат братя и сестри са егоисти: за тях света се свежда до техните брат/я и сестра/и, а другите кучета ги яли ! Този, който е израснал сам е отворен към света, защото няма други близки освен родителите си в този свят. А най-вече сираците от сиропиталищата са отворени и търсещи любов от околните ...
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ранния брак води със себе си и ранен развод. Особено ако единия от двамата още не се е "наиграл" и търси тръпката. Повечето такива бракове се сключват просто защото жената е забременяла и няма на къде. После след около 20 години детето като се изнесе и си поеме живота в ръцете, майка му я хваща критическата и тръгва да си търси пропиляната младост по дискотеки и мъже, а баща му тръгва да се доказва като забива млади девойки. Това по-добре ли е от живот на семейни начала и дете родено по-късно?
25
1
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 8 години
Ако един брак е "стабилен", защото единият търпи унижения, обиди, грубости и чисти простащини, викове и определения отправени към него и то пред хора, които те чуват и виждат ....не, мерси за такава "стабилност". Иначе е идеален пример за успешно бракуване. Буквално. Бракувани са и двамата. Тя психически, този *** вече и визуално беше олицетворение на простотията.
24
1
 
0
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
Всеки с опита си, приятелю. Всеки с приоритетите и уроците, които е дошъл да научи. Ако си 26, на който отговарях, да те прочета, ама ако не си, като ми напишеш, че съм глупачка, нали се сещаш колко си важен? Ни буква. Хора, които не се обосновават не са ми интересни. Хич даже.
23
0
 
3
 
! Отговори
Има и сполучливи преди 8 години
ранни бракове, но това си е чист късмет.По-долу 34 дава един пример - там сигурно бракът е стабилен, защото по-младото е преценило, че тази връзка му е изгодна и търпи, но какво си мисли и какво ще предприеме, ако в даден момент вземе надмощие, можем само да гадаем.У нас дори браковете на 25-28-годишните са рискови, защото повечето все още зависят от помощта на родителите си и не се знае пред какви трудности ще се изправят, ако трябва да се справят сами. Вече са по-зрели но мизерията е с
22
3
 
1
 
! Отговори
до 29 преди 8 години
"Не мисля, че при тези, които се събират на по-зряла възраст успехът се дължи на това, че вече са пораснали, просто от отчаяние се вкопчват един в друг, дори изобщо да не си пасват и разбират"Всеки, който е с някого за да се вкопчи в него и поради отчаяние е нещастен и страхлив човек. Възрастта, вярвай ми, няма значение. Тези хора и като по-млади и като по-остарели са нещастни и страхливи.Вчера гледах едни такива. Мъжът я обиждаше нон стоп, тя по-млада и по-пълничка само се усмихваше. Отврат.
21
0
 
1
 
! Отговори
-- преди 8 години
Никакви традиции не следват тези щъркели! Абсолютно никакви! И религия май нямат, която да ги заклейми, че са греховни изключени от щъркеловото общество неморални щъркели! Греховни щъркели! Пълно безобразие е това!
20
0
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 8 години
Това беше в случай, че се стигне до брак и партньорите го искат така или иначе. Аз също не го защитавам, но все пак има хора, които държат на това, и ако ще се женят децата им да са шафери, или булката да е в 9 месец е смешно.
19
0
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 8 години
Това беше в случай, че се стигне до брак и партньорите го искат така или иначе. Аз също не го защитавам, но все пак има хора, които държат на това, и ако ще се женят децата им да са шафери, или булката да е в 9 месец е смешно.
18
0
 
0
 
! Отговори
Сериозно да попитам преди 8 години
Абе щъркелите правят ли щъркелови сватби или всяка година се връщат там, където е гнездото им, тоест там, където е домът им и където ще създадат поколение.Хм, щъркелови семейни начала....Къде се подписват щъркелите за пред обществото? Къде са им ценностите на тези нагли щъркели бе!?
17
0
 
0
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
"Каквото и да си говорим бракът променя отношенията, човек трябва да свиква с мисълта, дори до вчера да е живял на семейни начала с партньора си."С коя мисъл? Че си вързан ли?Оооо, какво нещо е това любовта!Фактът, че трябва да свикваш с нещо, тоест с женитбата си за някого, даже след като сте живели на "семейни начала" означава, че нещо се променя в отношенията ви! Променя ли се нещо в отношенията ви, значи има ограничение някакво, клетката и птичето дето било в нея.Птиците венчават ли се?
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В днешно време е много трудно да оцелеят едни моногамни отношения, независимо дали има брак или не. Не мисля, че при тези, които се събират на по-зряла възраст успехът се дължи на това, че вече са пораснали, просто от отчаяние се вкопчват един в друг, дори изобщо да не си пасват и разбират. А като си млад е лесно -ставаш и си тръгваш, животът е пред теб.
15
1
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
"Само не знам защо все намесвате децата, при всички положения бракът трябва да е преди тях"Това къде го пише и от баба ли го знаеш? От баба, която е била омъжена за дядо под натиска на обществото, че ще остане стара мома и ще я заклеймят за негодна или не знам си каква?Хайде моля ви се, времената се менят!
14
2
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
И какво общо има ценностната система, разврата и разрухата с това, че един човек НЕ ЖЕЛАЕ да сключи брак с някой и го прави заради *** ти общество? Все едно семейните не спят по път и над път с други чужди жени или мъже? Все едно като се подпишеш на някаква хартия и не спиш с други мъже и жени ли? Все едно като се закълнеш на някой и се изчистваш и ставаш душевно девствен и всичките ти лошотии изчезват и ценностите ти веднага блесват и се излъскват, че да си чист пред обществото?! ГЛУПОСТИ!
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не знам защо все намесвате децата, при всички положения бракът трябва да е преди тях, но по вашата логика около 9 месеца по-рано. Каквото и да си говорим бракът променя отношенията, човек трябва да свиква с мисълта, дори до вчера да е живял на семейни начала с партньора си. Съгласна съм, че бракът не пречи да се гради кариера, децата по -често са виновните за това.
12
1
 
1
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Хм. Същото това общество и тази църква е набила в главата ви думички като "самотни родители ,които живеят на семейни начала". Самотен родител не е човек, който живее с друг човек, който доброволно, по собствена воля и без законово обвързване, наложено от кухото ти общество овче, е решил, че желае да отглежда детето си с друг човек!"Живее на семейни начала" е кух израз измислен от *** ти общество. НАЧАЛА? Живеят от 5-6-7 години заедно, грижат се за децата си и били на "начала"?
11
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Затова сме на това положение !Не зачитате нито закони ,нито традиции!Щом двама имат дете те трябва да си узаконят връзката ,затова се казва семейство. Знаете ли ,че тези хора са незаконни пред обществото и църквата?А не самотни родители ,които живеят на семейни начала.Какъв пример давате на децата си ?Затова няма ценностна система ,а е само разврат и разруха.И после обществото било виновно ,че то всичко идва от дома.