Кога е точният момент за второ дете?

Факторите, които трябва да имате предвид, преди да се решите
9
Кога е точният момент за второ дете?
Снимка: outnow.ch

Появата на бебе е началото на един от основните етапи в живота, който повечето родители планират по-рано. Въпреки че повечето хора смятат, че бременността е предизвикателство, отглеждането на едно дете е още по-трудно! Да не говорим за отглеждането на две деца!

Родителите получават двойна доза грижи и притеснения, но и двойно щастие. Кога обаче е най-подходящото време за второ бебе?

Тук са някои от факторите, които трябва да имате предвид, когато взимате решение за още едно дете:

1. Възрастовата разлика между двете деца

Различни изследвания показват, че разлика между година и половина и две е най-подходяща, що се отнася до здравето на майката и новороденото. Разлика под 17 месеца може да увеличи риска от преждевременно раждане, а разлика над пет години – да предизвика затруднения при раждането.

2. Физическото ви състояние

Раждането на дете е задача, която се нуждае от постоянна енергия и добро здраве. След като роди бебето си, жената се нуждае от време, за да възстанови своето тяло. Планирана разлика от поне 18 месеца позволява на хормоналните нива, кръвоснабдяването и силата на тялото на жената да достигнат нормалните си нива отново. Това ще гарантира не само здравословно състояние на ума, но и най-важното - здраво тяло, необходимо за следващите девет месеца.

3. Възрастта на първото ви дете

Според някои изследвания децата до 1 година все още не осъзнават значението на това, че имат родители, ето защо те трябва да преминат фазата, в която разбират вниманието, което получават от своите майка и баща. В същото време децата над четири години започват да чувстват необходимостта да правят много неща сами – съответно те не се нуждаят толкова много от родителите си. Разлика под четири години може да доведе до съперничество за родителско внимание между децата.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: факторибебевторо дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
a преди 8 години
Само тъпоумни същества могат да обиждат някой заради принадлежността му към даден етнос или народ. Който изразява нетърпимост към различните никога не е стъпвал извън тясната хралупа, в която живуркат.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Александър ти *** ли си / без жилище и заплата , която може да се издържа човек -какви деца ще гледа /че и 5 / като е възпитан ,ти на кой свят живееш .Наем +храна + ток + вода +дрехи =най основното с възпитание л и се плаща ,ил и с пари ..колко ненормалници се навъдиха в Бгто -вземай си някоя АЙша и с възпитание правете чавета ,до 10 ги направете ,така ще направите нужната ''бройка''
4
0
 
23
 
! Отговори
До Александър преди 8 години
Ако някой не може да си позволи самостоятелен двустаен апартамент, а сборът от неговата заплата и тази на жена му не е достатъчен за покриването на елементарните нужди на четиричленно семейство, как да отгледа 5 деца? По метода на онези от Столипиново ли?Такъв не би могъл да си позволи дори второ дете. Занижените критерии водят само към едно - към регрес.Хората тук са настръхнали срещу онзи етнос не поради расизъм, а защото е ясно, че за парите за тяхното евентуално второ дете отиват за ромите
3
8
 
8
 
! Отговори
Александър преди 8 години
До АнонименНапротив! Добре възпитан и образован човек който не го мързи може да създаде и 5 човека които да са напълно щастливи с не кой знае колко средства. Проблема е че повечето са прости и неуки да се справят с едната си работа камо ли да възпитават правилно и деца. Нали ги виждам как обръщат внимание на наследниците си по кафетата и прочее...
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точният момент е кога се опущите без презерватив и стане белята...
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вестникът ви поне да беше на хартия, би ствал за нещо, ама сега....