Няколко вида изневери, които не са сексуални

Пренебрежението често е по-жестоко от кръшкането
22
Няколко вида изневери, които не са сексуални
Снимка: outnow.ch

Изневярата е избор. Да бъдеш половината от едно цяло също е избор. Ако в една връзка няма доверие, подкрепа и надежда за общо, щастливо бъдеще, то тя не е и моногамна.

Партньорите могат да си изневеряват и без да го правят физически – чрез секс. Ако човек не уважава половинката си, ако не инвестира време, чувства и усилия във връзката си, значи той не е част от едно цяло.
Реално той мами партньора си без непременно да му кръшка с любовник/любовница.

Ето как човек може да мами половинката си без в живота им да има намесена трета страна:

1. Да игнорира половинката си.

Ако човек пренебрегва половинката си по какъвто и да е начин, значи той не уважава достатъчно човека до себе си. Това е честа причина отношенията в една двойка да не успеят да проработят. Това е и въпрос на общуване. Има хора, които са егоисти по природа и винаги слагат личните си интереси, пред тези на най-близките си хора. Това обикновено поражда чувство на болка и самота у другия партньор.

2. Да отменя срещите/плановете си с половинката си.

Това пак е вид пренебрегване. Ако вашият любим редовно отменя срещите/плановете ви, защото има други, по-интересни, това е грубо и нечестно спрямо вас и вие не би трябвало да се примирявате. Каквито и да са причините вие да оставате на заден план в живота на партньора си, ако това е често явление – нещата помежду ви едва ли ще проработят. Хората, които имат връзка, трябва да споделят живота си, а не всеки да си води отделен живот. Подобни отношения пораждат ежедневни разочарования.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Твоите изневери наистина са оправдани.Жена ти е трябвало да е наясно, че щом се омъжва, поема различни ангажименти, включително и това да бъде коректен сексуален партньор. Има основание да ти отказва секс само ако е болна или преживява някаква трагедия (например, смърт на близък човек), но предполагам, че в подобни моменти и ти не би поискал да бъдете интимни.Щом се грижиш за нея и за детето, тя няма основание да те лишава от ласки. Ако те е разлюбила - има си начин, да го заяви и да решавате.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кончо,И да не те хване на калъп, ще усети, че има нещо.Останалите неща, описани по-горе, също могат да вгорчат живота на пренебрегвания. Затова е най-разумно човек да не си губи времето с връзка без бъдеще, която му носи негативи, вместо радост.Или пък, да е наясно, че това е "само секс, защото още не ми е време да се обвързвам сериозно" и след приключване на поредната среща, просто да забравя, че другият съществува - поне до следващата среща.
9
1
 
0
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Изневяра е като те хванат на калъп. Другото са глупости. Не дай боже, разбира се! Та мисълта ми е, че ако не те хванат ... Като с калпавия закон - действа само когато те хванат ;)
8
5
 
3
 
! Отговори
Лайф коуч преди 8 години
Изневярата е само емоционална. Секса, заради самия секс, не е изневяра.
7
2
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Не, не е странно, това си е съвсем нормално за самотници, които не могат да намерят с кого да бъдат и/или без смислено занимание в живота. Понеже никой не ги иска и нямат какво да правят, изливат злобата от разочарованието си във форумите. И сега пак - кой бил умрял в ръцете й. К'во ми пука, бе?
6
0
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Жено, пак ли ти с твоите драми?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщнот всичките 5 признака показват само едно: пренебрежение на партньора/партньорката. Голямо писане и голямо драскотене.
4
0
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
Ич не ми дреме
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Седем години молих, говорих, питах жена ми, карахме се, защо сексът е веднъж в годината, докато не ми писна и не осъзнах, че е прекалено кратък живота, за да го пилея в празни приказки и сантименти. Грижа се за нея и сина ми както и преди. Три години вече тя ходи подире ми и пита, ама вече съвсем ли не искам с нея. Казах и да, забравих какво е, не искам и да си спомням! Две гаджета имам студентки, една колежка от офиса и съседка една на 27 години перфектна. Който си го направи за него е!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За реалните физически и дори емоционални изневери е ясно - има причина и извършител.По-интересни са ситуациите, когато изневяра няма, но от подсъзнанието на някого е изплувало подозрение и приятелчетата са се постарали да намерят "доказателства".
1
2
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Човек рядко мисли за изневяра на жена си,както и за...смърта;струва му се...невероятно.