Ревността е токсична

Защо трябва да се освободите от манията си, че ви изневеряват
33
Ревността е токсична
Снимка: outnow.ch

Както консумацията на алкохол, например, ревността е здравословна, само ако е в минимални, умерени граници.
За съжаление, много хора не успяват да овладеят това свое чувство и се превръщат в обсебващи и отблъскващи ревниви партньори.

Да, точно така – докато почти безобидното ревнуване може да се приеме като комплимент от другия човек, то честият тормоз по отношение на изневери и така нататък е истински кошмар както за половинката ви, така и за вас самите.

Представете си, че ревността е сякаш поглъщане на отрова. Ако това сравнение все още не може да ви убеди, че не трябва да бъдете ревниви, ето още няколко причини:

1. Ревността ви представя в ужасна светлина

Няма нищо по-непривлекателно от безпочвените обвинения, лошите погледи, а понякога и думи. Ревността носи напрежение във въздуха и е напълно ненужна. Един човек, който има самоуважение, самочувствие и се държи уравновесено, е много по-ценен партньор.

2. Ревността дава сила на „врага“ ви

Ако вие държите половинката си в постоянен стрес и напрежение, разстройвате я с ненужни обвинения, то рано или късно тя наистина ще потърси любов и подкрепа на друго място. Запомнете това добре и си го припомнете, когато решите да ревнувате безпочвено.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: ревноствреднатоксична
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименot 13Да, познато!И понеже няма как да комуникират и да изяснят нещата, единия стои покрусен, обиден оскърбен!Ми нека си реши вътрешните проблеми първо, пък после да се обвързва.
8
0
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
Абе къде е Борислав 37г - ерген ? Липсва ми!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туй малко като онази реклама за контрабандата.
6
1
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 8 години
Колко човека пърдите бе,цялата смяна милиционери ли сте? Умирисали сте де що има, хрантутници прости.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минко,Ние всяка вечер ти пърдим ***, като пишем по твой адрес подигравателни коментари, ама ти не вдяваш какво ти се случва. Явно, хапчетата, които пиеш, са в слаба доза.И, купи си някой речник, за да се ограмотиш на тема "Що е това фетиш". Човек, който се представя тук за високоплатен айти специалист би трябвало да знае тези неща. Ама кой да ти каже ...
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТук е момента да се постави въпроса, кой как тълкува поведението на другия.Кога и през кои очи се вижда изневярата при пряко общуване. --Те не са в леглото. Приятели са /има ли партньора право на приятели от противоположния пол/-- Има ли право да разговаря с ``други``Какво точно е изневяра?
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ревността е пряко включване от егото.ЗАЩО щe съм във връзка, като ще изневерявам?!Ако ме подозира партньора, защо е с мен? Ненормално е.
2
4
 
7
 
! Отговори
от 10 преди 8 години
Ревността е липса на доверие.Липсата на доверие е знак за неуважение.Така, че ревността е болест.Ако тя/той се ревнуват т.е си няимат доверие и не се уважават. Ревнивия мисли -`` ей сега ще ми изневери`` - то това си е и доверие и уважение, нали. Или си с някого или не си. Ако отсрещната страна не е на 100% във връзката съди по себе си и ревнува.
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ревността е болест. Във всякакви количества.