Впечатлете шефа още в първия работен ден

Не бъдете пасивни, защото сте нови
14 сеп 2015 21:44, Мария Дуковска
19
Впечатлете шефа още в първия работен ден
Кадър от филма "The Devil Wears Prada"; Снимка: outnow.ch

Новата работа носи голям стрес. Не само, че сменяте работната атмосфера, но се сблъсквате с други хора, шефове и вероятно друг тип работа.

Никой не е застрахован от издънки и макар че полагате усилия да се представите перфектно още в първия работен ден, нервите и притеснението могат да ви изиграят лош номер.

Не се тревожете! Все пак всички са наясно, че тепърва влизате в работната атмосфера и ще бъдат по-толерантни към вас. Все пак има няколко неща, които може да направите, за да създадете добро първо впечатление:

1. Бъдете точни

Всъщност е по-добре да отидете 10 минути преди старта на работния ден, за да може набързо да се ориентирате в офиса (къде е тоалетната, кухнята), да си включите компютъра (ако имате такъв) и да организирате бюрото си. Така ще сте в „пълна бойна готовност“ още в първата минута от работния ден.

2. Слушайте внимателно и задавайте адекватни въпроси

Вероятно ще прекарате по-голямата част от деня в компанията на шефа или друга по-високопоставена личност в офиса, която постепенно ще ви въведе в офиса. Слушайте го/я внимателно и ако нещо не ви е ясно, не се страхувайте да питате. Това показва, че сте фокусирани и мотивирани максимално бързо да навлезете в работата.

Още съвети прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: шефначалникработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Вени преди 8 години
До ШибиРибиМачкааай!!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да това с циците ми хареса и е актуално, много впечатляват по този начин и веднага им вдигат заплатите, но тази работа е за хора и хора.Абе при всички шефове все едни и същи се уреждат - това си е чист занаят.