Разликите между заможните хора и тези от средната класа

Те са 10
17 окт 2015 13:44, Теодора Драгоева
12
Разликите между заможните хора и тези от средната класа
Снимка: outnow.ch

Повечето хора мечтаят да бъдат богати, но по-голямата част стигат само до нивото „средна класа“.
За други по-важното е просто да не бъдат бедни.
Ето и 10 разлики между поведението на богаташите и това на хората от средната класа. Прочетете ги и ще разберете в коя група бихте се чувствали по-удобно:.

1. Заможните хора плащат първо на себе си, а тези от средната класа първо си плащат сметките.
Заможните хора умеят да пестят. Те може и да поемат някои големи рискове с парите си, но това е защото знаят, че само инвестирането на пари може да им донесе повече пари. Хората от средната класа използват доходите си най-вече за да си плащат сметките, да живеят и рядко за спестявания. Те не са склонни да използват спестяванията си за рисковано начинание.

2. Богатите живеят под своите възможности, а тези от средната класа – над своите възможности.
Милионерите често живеят по-скромно от възможностите си. Повечето скъпи коли и големи домове всъщност са собственост на хора от средната класа, които живеят над възможностите си. Това показва различната нагласа на тези две групи. Богатите запазват и разширяват своето богатство чрез инвестиции, а хората от средната класа имат нужда да натрупват „неща“, които по някакъв начин да повишат статуса им сред техните приятели.

3. Тези от средната класа са склонни да се социализират с всеки, а заможните хора са придирчиви към своите социални контакти.
Богатите хора са по-дискретни и консервативни в социалния си живот. Те не се стремят да се движат в „кръга на богатите“, за да установят полезни контакти. Това е типично за хората от средната класа, които мечтаят да забогатеят.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Класа без класа преди 8 години
Световна тенденция е-богатството се концентрира във все по-малък (1-2)% от "хората".Това се дължи на целенасоченото унищожаване на средната класа.От голия какво да вземеш? Средния храни бедния.Тъй като законите са създават за този 1% свръх богати,то те са недостижими, особено в PR да се показват колко са"народни".Най-кървави са парите на средната класа и тя изпада в забежки-харчи повече от възможността за възстановяване. Колкото до рисковете на богатите (поне у нас)-това са дарения за банките.
5
0
 
3
 
! Отговори
Ben Gan преди 8 години
На кой му дреме? Хората са важни а не класата
4
0
 
13
 
! Отговори
Да бе да преди 8 години
А нас тук в БГ, с минимална работна заплата от 180 евро, към коя класа ни слагат?При всички случаи, сме или от висшата класа, или от горната част на средната класа.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Щатите един професор преди няколко години направил проучване кой какъв *** изхвърля!Оказало се,че най-много изхвърля средната класа,след това-бедните,и най-малко-богаташите!Струва си човек да се замисли!
2
1
 
29
 
! Отговори
x преди 8 години
човек от под средната класа, пише съвети, как мислят богатите.
1
10
 
14
 
! Отговори
Борян преди 8 години
Досто безсмислено