Как да помогнете на наскоро родилата си приятелка

Няколко полезни съвета
4 ное 2015 22:44,
29
Как да помогнете на наскоро родилата си приятелка
Снимка: Facebook

Ако вашата най-добра приятелка наскоро е родила първото си дете, вие трябва да ѝ се притечете на помощ. Тя се нуждае от вас точно сега, но по един малко по-различен начин.

На първо време можете да ѝ помогнете в организацията на партито "Погача", което се прави на 40-ия ден от раждането на бебето.

Тя има нужда от вашата подкрепа и приятелство, дори вие самата да нямате дете. Помогнете ѝ да се почувства специална и да се отърси от стреса.

Ето и няколко съвета по темата:

Напълнете хладилника ѝ с храна

Първите седмици, между кърменето, безсънните нощи и безкрайната смяна на пелените, вашата приятелка няма да може да мръдне никъде без бебето. Ако няма кой да ѝ помага с пазара на хранителни продукти - направете го вие. Може някой път да я изненадате с домашно приготвено ястие от вас самата - тя ще го оцени!

Не я карайте да се чувства виновна

Ако до преди появата на бебето вие двете сте били почти неразделни, вероятно е да се почувствате изоставена. Вашата приятелка изведнъж ще спре да има време за вас, а това може да я накара да се чувства виновна или притеснена. Убедете я, че сте наясно, че тя трябва да се съсредоточи върху семейството си и най-вече върху очарователното си бебе и че вие винаги ще ѝ бъдете най-добрата приятелка.

Останалите съвети може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ражданепомощприятелка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Минко 47 г. ергенИскрено те моля да не се възпроизвеждаш!!!!!!! Предлагам да направим дарителска сметка да ти купуваме презервативи всеки месец!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 15Ти колко деца роди, та да знаеш за следродилната депресия. И само да знаеш, че хормоналния дисбаланс след раждане (и не само) може да споходи всяка жена, независимо колко е ходила по баровете преди това! Вземи се образовай малко и се надявай да не те сполети някой ден, че ще чудиш какво да си говориш с майка си тогава.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо ми втръсна да чета за паник атаки, панически разстройства и следродилна депресия - пишат се глупости, глупавите женички да си ги втълпяват и да се правят на многострадални геновеви. Я вземете се стегнете, защото ми писна от п*тки, говорила съм с майка ми за това и тя ми е казвала, че когато си избрал правилния човек и правилните години в които да го направиш (т.е. находил си се по заведения), такива глупости като следродилна депресия не съществуват. Не си ползвате главите ей!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти моли Бога да не вземем наистина да се видим :)Това, че не ти трият коментарите е симптоматично. Един Господ знае кой какво цели.Хайде сега да вървим на работа, пък довечера ще видим дали тези коментари са изтрити или ще събират цял ден отзиви. Тогава ще правим изводи. А ти наистина легни да се наспиш, белким се успокоиш.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я, пишещият на латиница сам се издаде в коментар 20. Той бил от маалата!Но да не би пък да е от партия "Юруш" и да провокира обществени настроения с оглед някоя акция, запланувана в близко бъдеще?
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
18 Mai iskash I ti da se izpuskash Kato me vidish s edin satur v ryka I Edni nazubeni rajdqsali kleshti v drugata...I da izvikam bratwta ot mahlata da Te pripompqt
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Iskam da se gavrq s jenski vutreshnosti I da reja krainici dokato sevnasirat ot strah
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
14, 16, 17,Хапчето, розовото хапченце, пий го бързо и си лягай!По-бързо, бе! Ето, санитарите идат! С усмирителната риза! Бегом в леглото и се завий презглава. Ние ще кажем, че компютърът сам е написал тези постове, може пък нещо да е превъртял. ще твърдим, че и изкуственият интелект вероятно понякога боледува.Ти не се отчайвай, медикаментите и електрошоковете понякога помагат!
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес.бегейците,Защо не триете текстове като този на коментатор 14 prazsbob?
2
1
 
7
 
! Отговори
Продълж. на 8 преди 8 години
Когато се сещаше, че нещо й е нужно, отивах веднага да й го купя, защото техните по цял ден са на работа. Следобед излизахме двете на разходка, купувах билети за новите филми, ходехме на театър.Не я оставих да скучае.След като роди постоянно й носех лакомства,каквито знам, че обича.Разговорите с мен бяха единственото й развлечение през първите месеци след раждането.Когато излизаше с бебето на разходка я придружавах.За всичко друго,изброено в статията, й помагаше нейната майка,което естествено
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам на каква база е съчинена тази статия.С моята най-близка приятелка сме дружки от детските години, живеем в една жил.кооперация и сме учили в една паралелка и в основното училище и в гимназията. Тя се омъжи и роди преди мен. Беше в началото на бременността си, когато мъжът й получи предложение - много изгоден договор за работа по неговата специалност в чужбина. решиха тя да роди в Бг. точно през този период имаше нужда от мен - още следвах и можех да изтичам да й купя нещо, докато техните