Митове и легенди за татковците

На какво трябва да спрем да вярваме?
12 ное 2015 22:44, Теодора Драгоева
4
Митове и легенди за татковците
Снимка: outnow.ch

В света има няколко абсурдни стереотипа за бащите, които е време да бъдат изкоренени от обществото. Все пак живеем в 21-ви век и модерните татковци нямат нищо общо с бащите отпреди няколко столетия.

Ето и кои са въпросните клиширани вярвания за бащите:

Бащите искат повече да се забавляват, отколкото да се грижат за децата си

Много хора считат, че бащите стават само за игри и забавления с децата. Обикновено татковците са изобразявани в рекламите как карат велосипеди или играят на видеоигри с децата. В днешно време обаче, все повече мъже изземат майчинските функции, а именно пишат домашни със своите наследници, приготвят им закуска, къпят ги вечер, слагат ги в леглото, сменят памперси, карат ги на детска ясла/градина/училище и т. н. – все неща, които не са свързани само със забава.

Бащите са лоши готвачи

Въпреки че мъжете имат репутация на топ готвачите в света, бащите са считани за неумели в кухнята. Хората по принцип смятат, че татковците не могат да приготвят храна на детето си или ако го направят, то няма да е здравословно или вкусно.

Бащите учат децата си на лоши неща

Има бащи, които с охота учат синовете си на лоши "мъжки" думи и изрази, с цел да ги направят мъже. Често обаче това е една игра. Няма баща, който да иска нарочно да научи детето си на нещо лошо и невъзпитано.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни глупости и митове и легенди! Според новите разбирания и ценности, които ни налагат, Мама, трябва да oпъва Тате, отзад...!!!
3
4
 
3
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Кога съм писал глупости?
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бре, да му се не надяваш на свинаря!А аз си мислех, че нарочно пише само глупости!
1
4
 
18
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Поредната статия писана от интересни хора. В едно нормално семейство таткото помага на майката и ако трябва ще готви,чисти,пере,сменя памперси...гледането на дете е денонощна работа, не е като да отидеш на работа през деня и да се прибереш и да легнеш