Умна и щастлива майка? Не си носете работа у дома

Кои са нещата, които не би трябвало да правят
20 ное 2015 22:14, Теодора Драгоева
0
Умна и щастлива майка? Не си носете работа у дома
Жизел Бюндхен с двете си деца; Снимка: Instagram

Да бъдеш майка е трудно. Да бъдеш безкрайно щастлива майка през цялото време е невъзможно. Няма майка, която да може да задържи усмивката на лицето си 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Да станеш родител е най-голямото щастие в живота на човек, но много жени забравят това, правейки някои неща, които променят фокуса им.

Какво не би трябвало щастливите и умни майки да правят?

Да отказват помощ

Всички майки се нуждаят от помощ за децата си, а умните майки - никога не я отказват. Ако някой ваш роднина или приятелка ви протегне ръка - поемете я. Имайте предвид, че тези оферти ще намалеят драстично с растежа на а бебето  ще дойде момент вие сама да молите за помощ.

Да си носят работа у дома

Ако си носите работа вкъщи, вие ще се лишите от време със семейството си, а това ще ви натъжи. Сложете граница между професионалния и личния си живот. Също така не е редно да си вършите лични неща, докато сте в службата.

Да казват всичко, което мислят

Понякога една малка забележка се превръща в проблем. За това щастливите майки внимават с оплакванията и упреците особено към партньора си. Те знаят, че някои неща е добре да останат недоизказани в момент на афект, а след време да бъдат обсъдени трезво и спокойно.

Да забравят, че винаги има втори вариант - план "Б"

Животът не е справедлив, но щастливите майки знаят това. Те са наясно, че когато една врата се затваря, се отваря минимум някой прозорец. Така че, ако детето на такава жена не бъде прието в детска градина, тя ще намери начин да си наеме детегледачка. Просто нещата винаги се нареждат, ако човек има желание за това.

Да подценяват прегръдките

Щастливите майки знаят, че всеки проблем може да се реши с голяма, топла прегръдка. Всеки път, когато малките ви деца ви ядосат, не забравяйте, че един ден те ще се трансформират в сърдити тийнейджъри, затова не трябва да губите връзката си с тях още от сега.

Да очакват всичко да е перфектно

Умните майки не са перфекционистки. Ясно е, че не може детето да е нахранено и приспано, къщата да свети от чистота, вечерята да е сготвена, работата да е свършена и т.н. Все в някоя област трябва да цари малко творчески хаос.

Трябва ли да вършат сами домакинската си работа и да налагат семеен правилник? Вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари