Как да си поискате увеличение на заплатата

Недоволните служители губят ентусиазъм за работа
25 ное 2015 18:17, Теодора Драгоева
8
Как да си поискате увеличение на заплатата
Снимка: outnow.ch

Ако смятате, че заслужавате повишение, не трябва да се страхувате да си го поискате.
Този въпрос може и да е твърде деликатен, но ако не получите въпросното увеличение на заплатата, вие скоро ще изгубите ентусиазъм за работа и ще започнете да се скатавате в службата.

По-добре е да се научите да уважавате труда си и да предизвикате съответните преговори, като се опитате да изглеждате не алчни, а добре опровергани пред шефа си.

Ето и няколко съвета как да си поискате повишението без неудобство:

Направете така, че въпросът да изглежда неотложен.

Не трябва да питате за повишение на заплатата плахо, особено ако смятате, че го заслужавате. Бъдете напористи и настоятелни за среща с шефа, инициирана от вас. Предприемайки тези действия вие показвате, че таите известно недоволство към ръководството. Ако сте ценен кадър мениджърът ви може и да се замисли. Все пак внимавайте с поведението си, да не би да накърните добрата си репутация в службата, защото тя се гради трудно.

Проучете конкуренцията.

Ако имате конкуренти за дадена позиция, разберете кои са и се замислете, какви са вашите предимства. Добре е да се запасите с факти, когато отивате на среща с ръководството. Това ще ви даде основание за преговорите. Направете списък на всички неща, които ви отличават от колегите и ги изтъкнете пред шефа.

Напишете това, което ви прави уникален служител.

Добре е да извадите наяве случаи, в които вашата работа е била ключова за фирмата - изпълнени цели, продажби и приходи, ваши успешни инициативи и т.н. Освен това демонстрирайте и факта, че сте лоялен и отговорен служител.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.