Уроците на Джон Рокфелер за успеха и парите

Да се страхуваме от малките доходи, не от високите разходи
16 дек 2015 20:50, Михаела Лазарова
12
Уроците на Джон Рокфелер  за успеха и парите
Снимка: photl.com

Светът на бизнес успеха помни и има своите велики имена, които са поставили началото на нещо ново. Всяко едно име е преминало през добри и лоши моменти и е завършило със свои съвети за успех, които ни водят и до ден-днешен.

Днес от  рубриката на Az-jenata.bg- "Притчи и мъдрости" споделяме няколко ценни урока за успеха от Джон Рокфелер – американски предприемач, който осъществява революция в петролната индустрия. Неговите смели детски мечти, че един ден ще натрупа голямо състояние, се оказват действителност на по-късен етап в живота му.

Първоначално започва да развива бизнес със земеделски продукти. Печалбите му са големи, до момента, в който започва да се занимава с петрол, основавайки през 1870 година компанията "Standard Oil".

Именно черното злато го превръща в първия американски милиардер. Вдъхновени от историята на Джон Рокфелер, споделяме няколко от неговите ценни уроци за успеха.

Старай се винаги да превърнеш всяко бедствие в една нова възможност.

Не се страхувай от високите разходи, страхувай се от малките доходи.

Който работи по цял ден, няма време да прави пари.

Вашето благополучие зависи от вашите собствени решения.

Прави икономия на парите. Търси къде можеш да купиш продукти по-евтино или с отстъпка. Съставяй предварително списък на необходимите стоки и купувай само по списък.

Ако единствената ти цел е да станеш богат, никога няма да го постигнеш.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 8 години
Това семейство - Рокфелер са едни от топ слугите на дявола. Все пак съветите в статията са верни.
7
0
 
5
 
! Отговори
Бат Сали преди 8 години
Евреин от горните редове на масонската пирамида. Спонсориран от Ротшилд при създаването на масонските мрежи в САЩ през 19 век. Парите не ги е заработил, а са му дадени. Никой на тоя свят не е забогатял от бизнес, всички големи са "инжектирани" с кървави еврейски пари. Съвети от такъв- мерси!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПЪРВИ СЪВЕТ ОТ МЕН : РАЗКАРАЙТЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА МЕГАКРАДЦИТЕ НА СВЕТОВНИТЕ РЕСУРСИ И ВСИЧКИ ЩЕ СТАНЕМ БОГАТИ;ВТОРИ СЪВЕТ ОТ МЕН : ЛИКВИДИРАЙТЕ ОТ СЕБЕ СИ ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНАТА НЕОБХОДИМОСТ ОТ МОНЕТАРНА СИСТЕМА И ТОГАВА НЯМА ДА ИМА СМИСЪЛ ДА СТАВАТЕ БОГАТИ ЩОТО ПАРИ НЯМА ДА ИМА;ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ВТОРИ СЪВЕТ АВТОМАТИЧНО ВОДИ ДО ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПЪРВИ, И ОБРАТНОТО НЕ Е ВЯРНО
5
1
 
5
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
[19:24] Мързеливец потапя ръка в блюдото и не иска да я подигне до устата си.[22:29] Видял ли си човек пъргав в работата си? Той ще стои пред царе, няма да стои пред прости.[10:1] Мъдър син радва баща си, а глупав син е тъга на майка си.[10:2] Неправедни съкровища не докарват полза, а правда от смърт избавя.[10:3] Господ не ще допусне да гладува душата на праведника, а богатството на нечестивците ще изтръгне.[10:4] Ленива ръка докарва сиромашия, а ръката на прилежните обогатява.
4
2
 
9
 
! Отговори
Санта Клаус преди 8 години
"Неговите смели детски мечти, че един ден ще натрупа голямо състояние, се оказват действителност на по-късен етап в живота му. " Много надценена от Историята личност. Никой никога не споменава, че е бил спонсориран с кървавите пари на еврейските Мародери - Ротшилд!!!!!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 3; Щом има проблем с сърцето,това е от кокаина тоя е зависим
2
3
 
5
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
TOQ WAMPIR IMA 16 OPERACII...ZA PRISAJDANE NA SARCA....
1
0
 
5
 
! Отговори
11 преди 8 години
До Анонимен 1Ами вярно е... Ама не видях нищо от гладуването от закуски...