Чести грешки на разведените родители

Как да предпазите най-страдащите от раздялата – децата
Обновена: 6 яну 2016 18:34 | 6 яну 2016 18:34, Михаела Лазарова
3
Чести грешки на разведените родители
Снимка: photl.com

Разводът е травмиращ и никоя двойка не иска да страда по този начин. Колкото и да е болезнено за партньорите, онези, които страдат най-много са децата.

Разводът на родителите не само е труден период от живота на едно дете. Той може да остави трайни белези в поведението му, ценностната система и отношението му към живота и връзките в бъдеще.

Все пак има някои неща, които никога не трябва да правите, за да бъде разводът по-лесен за понасяне и по-малко травмиращ за детето.

Не превръщайте детето във вестоносец

Обикновено след развода детето прекарва повече време с единия родител, а другият получава правото да го вижда определен брой пъти в седмицата или месеца. Когато майката изпраща детето при баща си, например, често го изпраща с думите: "... и кажи на баща си, че..." Обикновено след "че"следва някаква критика или обида по адрес на бившия съпруг.

Същото правят и мъжете. Така детето не само страда от факта, че не може да прекарва времето си едновременно с двамата си родители, но и трябва да пренася обидни думи и квалификации. Представете си нагнетеното напрежение в детската душа при тези обстоятелства.

Ако имате да казвате нещо на бившия или бившата си, правете го директно. Не използвайте детето за вестоносец.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
No man no problem преди 8 години
Това си е сталинското, да. Но на английски се събират всички думи в полето за име, а на български-тц.Капиш?
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До No man no problem (копирано от сталинското "няма човек, няма проблем)...Да ти кажа, не е това.Няма значение кой е. Например жените на 90% повече са "златотърсачки".Познавам една колибарска пръчка от ямболско, която овърша половин София и накрая се омъжи за едно куку от Англия, което едва ли може да си складира рогата някъде.Ама - така я е научила мамка й.Сестра й си търси 90-годишен богаташ в Америка.Та за какво говорехме?
1
1
 
5
 
! Отговори
No man no problem преди 8 години
За да не се налага да се развеждаш, не се жени/омъжвай.