Любопитни факти за мъжкия оргазъм

Топ 10 за този сюблимен мъжки момент
66
Любопитни факти за мъжкия оргазъм
Снимка: outnow.ch

Вероятно още в пубертета сте разбрали какво е оргазъм и каква наслада може да донесе той. Този акт обаче е много повече от няколко секундно блаженство, което ви пренася на друга планета. Знаете ли, че 21 декември е провъзгласен за световния ден на оргазма?

Ето и още 10 интересни факта за този сюблимен момент в ежедневието на мъжа, ще ви изненадат:

След оргазъм се чувствате като "надрусани"
Учени са сканирали мозъка на мъже, който тъкмо се преживели оргазъм и са установили, че в него веднага са се активизирали нервните окончания, които свързани с чувството за награда. Те оприличават еуфоричното чувство с това, при вземане на доза хероин.

Оргазмите са по-добри с партньор
След оргазъм тялото отделя хормона пролактин, който потиска сексуалното желание за около час след това. Ето защо, когато вършите вероятно ще се чувствате отегчени от порно клипа, който се върти пред вас. Ако сюблимният момент е настъпил в компанията на партньорка, тялото отделя с до 400% повече пролактин, пише мъжкият сайт Men’sHealth.

Мъжете също се преструват

Проучване на университета в Казнас показва, че около 28 % от запитаните представители на силния пол симулират оргазъм с партньорка. Една трета от мъжете са споделили, че са били прекалено пияни , за да могат да свършат и просто искали сексът да приключи по-бързо, за да заспят. Друга честа причина за симулиране на оргазъм е нежеланието да наранят партньорката си.

Може да продължавате отново и отново… ако сте късметлии
Повечето мъже се нуждаят средно от около 10-60 минути след последния си оргазъм, за да са готови да продължат отново. В скорошно проучване обаче се описва случая на 25-годишен германец, който бил готово за нови подвизи 3 минути след последното си свършване.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
Тази сутрин имаше лека катастрофа и се получи задръстване. Докато чаках да се поразчисти мацата ми засвири песен любовна, докато се усетя вече го беше налапала. Колата ми има тъмни стъкла само на задните врати. Другите водачи на мепесета около мен взеха да гледат гадно и завистливо. Колите тръгнаха лека полека, тея нещастници взеха да се натискат кой да е на една линия с мен за да гледа. Двама си остъргаха броните. Абе ужас, оргазми и чудо.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И не мога да схвана защо обясняваш, че по-добре минко отколкото аз. Както виждам Минко си пише когато си поиска и каквото си поиска. Едва ли ще се спре и ще разочарова огромната си фен маса тук, която го аплодира, само защото съм написала коментари към него, на които той не отговаря и подминава. Учи се от него. Нали ти е идол.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Светъл, провокирам ли те или ти пръв почваш да пишеш за мен? По този повод, моля, да не ме споменаваш никъде в коментарите си. Мисля, че това би било лесно за теб.
25
0
 
1
 
! Отговори
Светъл преди 8 години
Няма да отговарям на провокациите ти след сегашния коментар. Не искам и да те мразя или ненавиждам. Изморих се да се ядосвам колко сбъркани хора има в тая държава. Само едно ще ти кажа, виж колко много хора в този форум не харесват това, което им казваш, не защото е неудобната истина, а защото от теб лъха само негативизъм и ти мразиш всички. От теб не съм прочел добра дума и от днес ще пропускам коментарите ти, само като започне коментар и вече се знае, че си ти.....П.с. Желая ти всичко хубаво
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Светъл, за Минко ли ревеш или просто така те чета? Мъжелюбецът ми той, Светлият, който копнее да прочете всяка буквичка от 47 годишен ерген пълен с фантазии. Светлият, който се кефи на това, колко жени бил минал Минко и коя как квичала? Не пропускаш да ме споменеш, Светъл, що така?
23
0
 
3
 
! Отговори
Светъл преди 8 години
Както казаха двама от коментиращите, аз дори не чета статията, а само заглавието. Като видя заглавието и вече съм в коментарите. Заради Минко много ясно и заради още няколко , които имат чувство за хумор. И не е защото съм ***, а защото се забавлявам. ПО-ДОБРЕ МИНКО, ОТКОЛКОТО ОНАЯ С ТИРЕТАТА, КОЯТО И СЕГА Е ТУК, НО НЕ СИ ПИШЕ НИКА С ТИРЕТАТА. Мъжемразката откачена.....дето се заяжда с всички....
22
2
 
4
 
! Отговори
Хайде бат Минко преди 8 години
разкажи ни как празнува 21 декември !
21
4
 
5
 
! Отговори
Горскио преди 8 години
Направо е дядо Минко с 19 см увиснали пунгии
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ястреб ОсманлиятаТвоя опит е само опит с Минко ергенина какво разбираш от жени
19
1
 
18
 
! Отговори
Браво Бат Минко! преди 8 години
На подобни статии чета основно коментарите и се заливам от смях! Бат Минко вече стана емблема и мой кумир, а някои лафове трябва да ги вкарат в учебниците като заучени положения за изпълнение на пряк свободен флирт. Не по-лоши са и някои контра коментари. Толкова елит и класа лъха, че като порасна искам да приличам на теб Бат Минко!
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Я. ОсманлиатаАбе ти кажи нещо за вашия, дето убил майка си в името на ИД. А какво ще кажеш промити мозъко.
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чукалов и Волен редовно си го доставят по между си ПИТАЙТЕ ТЯХ за подробности
16
1
 
5
 
! Отговори
чип преди 8 години
Минко/Минка работи в редакцията, спок. До дамата в дискусията - ми знаем кво е 18-19 гоуем. Ми не боли, когато е добре загрята фурната.
15
0
 
23
 
! Отговори
dp преди 8 години
Бе що толкова много хора му се дразнят на Минко? Човекът забавлява - и като всеки който гоправи не може винаги да е във върхова форма. Но си има попаденията - ей го сега някакъв тюлен на северния полюс имаше, доста добро; и кво беше дето се давело с мазен вестник (още по-добро). Най-доброто му което аз помня беше за една дето главата и се лашкала в леглото кат' врата на печка.... :D .Дали е реално това за което се представя? Може да е от 100% измислица до 100% реалност.Но му чета постовете.
14
2
 
5
 
! Отговори
До Минко преди 8 години
Ти си админа, нали ;) пишеш глупости защото статията е скучна и недостоверна и дискусията не върви. Направо постни една снимка на 5 сме си патологичен случай; )
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие знаете ли,че Минко ергена е Елтън Джон?
12
0
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
Ми кощете вярвайте. Тая завист по пътищата ме учудва и мен. Аз си карам колата, свирят ми, а другите зяпат като невидели радост. Да не отварям приказка веднъж като девойката се съблече чистак гола и ми вика тея кво зяпат като теле зелка.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снощи бях с Минко ергена 47 и му разцепих кафявата точка. Малко му е един, голям ненаситник, иска още и още.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Минко 47 г. ергенАХХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХХАХАХ
9
12
 
38
 
! Отговори
Минко 47г. ерген преди 8 години
Аз съм S класата на музикантите. На 2 януари пийнах няколко чаши марково уиски и отдидох на афтър парти пред Кьолнската катедрала. Имаше некакви арапи там, ама аз нали съм куул и си пафкам пура. По едно време се усещам заобиколен и притиснат от черните мандолини. А сега свири викат арапите и като извадиха 24 санта хюдж кокове....и право *** и...фгъзягата. И обратно. И те така в Кьолн станах Бременски музикант-мандолинист.... дано не и Бременен.