Мисли от покойния Дейвид Бауи

"Като се замислим, Адолф Хитлер е бил първата попзвезда"
Обновена: 12 яну 2016 08:02 | 12 яну 2016 07:37, Михаела Лазарова
8
Мисли от покойния Дейвид Бауи
Снимка: Reuters

Светът на музиката се раздели с един велик музикант, композитор и артист. Дейвид Бауи загуби битката с една от най-коварните болести на нашето съвремие – ракът. Часове след като новината за неговата кончина обиколи целия свят, музиката му, думите му, сякаш звучат по-силно от всякога. Неговият първи музикален хит „Space Oddity“ достига топ пет на Великобритания през 1969 година, а своя голям успех в Америка постига през 1975 година с хитовия албум „Младите американци“.

През 90-те години, а и след това, Бауи не спира да експериментира с музикални стилове. Своето последно турне прави през 2003-2004. Само преди дни на 8 януари той навърши 69 години. Тогава излезе и неговият последен албум „Blackstar“.

Музикантът и личността Дейвид Бауи завинаги ще останат в сърцата на милионите му почитатели. Споделяме някои от неговите незабравими цитати, които ще ви накарат да се замислите над всичко край вас.

„Исках да докажа постоянната сила на музиката.“

„Вярвам, че винаги трябва да извличам най-доброто от талантите на другите.“

„Записах повече от 25 студийни албума и мисля, че два от тях са наистина лоши, някои добри, а някои са наистина страхотни албуми. Горд съм от това, което постигнах. Всъщност, животът беше едно добро пътуване.“

„Славата може да вземе много интересни хора и да ги засипе с посредственост.“

„Като се замислим, Адолф Хитлер е бил първата попзвезда.“

„Аз съм само една индивидуална личност и не чувствам нужда някой да ограничава или квалифицира работата ми по някакъв начин. Аз работя за себе си.“

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
8
 
! Отговори
от 2 преди 8 години
Замислих се всъщност, дали след 100 г ще се случша и ще се помни. Ние знаем ли коя е Сара Бернар примерно отпреди 100 г и колко знаем за нея? И все пак. Епохата на 60-те и 70-те съдържаше някакъв ренесанс изобщо в културата и имената оттогава, както и музиката, си мисля, че наистина ще останат и ще се помнят завинаги.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До иридийТой е поел на дълъг път просто. Някой ден всички ще сме там. Не мисля, че умираме наистина. А пък такива като него остават завинаги.
1
1
 
34
 
! Отговори
иридий преди 8 години
Белият Херцог просто се оттегли за почивка, не е умрял....Легендите не умират , просто отиват в друго измерение!