Наранени от любов... Как обичат отново?

Трудно е, след като веднъж си бил манипулиран
15 яну 2016 22:45, Теодора Драгоева
29
Наранени от любов... Как обичат отново?
Снимка: outnow.ch

Белезите от преживяна любов без щастлив край винаги са вътрешни. Когато става въпрос за нараняващи връзки, те със сигурност ни бележат много дълбоко и разочарованието прераства в съвсем несъзнателен страх с времето.

Веднъж изпитали разочарованието в този тип отношенията, хората често предприемат самосъхраняващ инстинкт, който граничи с постоянна проява на защитни механизми.

Трудно е да обичаш отново, след като веднъж си бил манипулиран, нещастен, контролиран, неуважаван и каран да се чувстваш незначителен именно от човека, който трябва да те обича най-много.

Подобно преживяване променя идеята за любовта във връзките и подхода към нея. Представяме ви седем начина, по който наранените веднъж обичат различно.

1. Спазват дистанция за по-дълго време

Дори и да си мислят, че много харесват някого, наранените в любовта ще запазят дистанция. Ще държат на разстоянието – може да не отговарят веднага на съобщенията и със сигурност няма да прекарват много време с вас. Просто не искат да се сближават твърде много.

2. Затворени са в себе си

След като са били емоционално наранени, умението да се разкрият към някого буквално е болезнено. Те не искат да се поставят в ситуация, в която са уязвими, а с разкриването се получава точно това. Много по-сигурно е да запазят нещата си в самите тях.

3. Карат го бавно

Нямаме предвид само физически, но и емоционално и ментално. Като наранено малко кученце, много е трудно да не се процедира с внимание. Това е просто инстинктивен начин да се предпазят сами от евентуално повторно нараняване.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Мъж преди 2 години
До12: Познавам мой 2-ма приатели които се изнесоха те от приятелките им бивши,това важи същото и за жените,много мъжки постъпиха че те се махнаха!
10
0
 
7
 
! Отговори
Мъж преди 2 години
До Неа.За какво да манимулираш или си ти или не,трябва да си естествен,щом те е предал един път ще те предаде отново без значение в какво,тяхна си работа да се оправят!
9
0
 
0
 
! Отговори
Неа до 20 преди 2 години
Ако го правиш манипулативно да . Ако си просто такъв нищо не губиш . Ето ти една разлика ;)
8
2
 
5
 
! Отговори
Неа преди 2 години
Не даването на втори шанс спестява много време и повторното наранява . Щом човека сие склонен да лъжи или да изневерява , винаги ще измисли причина . То им е в кръвчицата .
7
2
 
9
 
! Отговори
Мъж преди 2 години
Когато започнеш да и обращаш внимание и се съобразяваш, и си дадеш сърцето приклучваш свършен си.А идва и момента като се вземе на сериозно и опита с тоя,оня и я ебават и започва да осеща какво е изпуснала,нали знаеш човек оценява нещо когато го загуби!
6
1
 
12
 
! Отговори
Мъж преди 2 години
До Бен. по този начин изграждаш характер,и трябва да се пребориш защото нямаш избор,характер трябва!
5
1
 
13
 
! Отговори
Мъж преди 2 години
Рано или късно всичко си идва на място,въпрост на време е!
4
0
 
23
 
! Отговори
Мъж преди 2 години
Целия живот е пълен с трудности,дойде ли първият проблем дали ще е финансов или друг тогава си казва истината човека обича ли те или не.Предаде ли те когато си имал най много нужда от него това е фалшификата,докато си му помагал и държал истинаки с него,значи не те е оценил ще те оцени друг човек!
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истината

Това кара човек да разбере, че не трябва да обича безумно, а да си остави част от реалната представа за нещата. Такова неприятно изживяване го кара да разбере, че на жалките мижитурки не трябва да се вярва, а те да бъдат отдалечавани веднага.
След такъв случай човек не се чувства жалък, а дава курбан, че има Бог и той го е отървал от използвача, който е допуснал до себе си.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли как? Трудно.
Представете си някой, който е обичал, а Тя се е оказала пъленколибарски ***, но с някакво подобие на образование (например ППКД - някои знаят какво е това).
Та Тя си гони интереса и парите му, а той насмогва...
Резултатът е, че такъв човек гледа със страшно подозрение на жените.
Предполагам, че в обратната ситуация е същото.
1
3
 
15
 
! Отговори
Пропуснали сте нещо преди 2 години
Понякога такива хора се стремят да наранят някого от съседния пол и се чувстват удовлетворени - ето, и те са постъпили така, както онзи, който ги е наранил. В подобни случаи дори не се стремят да преценят качествата на новото си завоевание. За тях е важно бързо да си намерят гадже, да го афишират пред своите познати и след това бързо да го зарежат, все едно, че казват: “Такива мога да си намеря колкото искам.“

20 отличителни черти на зодия Везни
20 отличителни черти на зодия Везни

20 отличителни черти на зодия Везни

Как да прочистим дебелото черво?
Как да прочистим дебелото черво?

Как да прочистим дебелото черво?