Наранени от любов... Как обичат отново?

Трудно е, след като веднъж си бил манипулиран
15 яну 2016 22:45, Теодора Драгоева
29
Наранени от любов... Как обичат отново?
Снимка: outnow.ch

Белезите от преживяна любов без щастлив край винаги са вътрешни. Когато става въпрос за нараняващи връзки, те със сигурност ни бележат много дълбоко и разочарованието прераства в съвсем несъзнателен страх с времето.

Веднъж изпитали разочарованието в този тип отношенията, хората често предприемат самосъхраняващ инстинкт, който граничи с постоянна проява на защитни механизми.

Трудно е да обичаш отново, след като веднъж си бил манипулиран, нещастен, контролиран, неуважаван и каран да се чувстваш незначителен именно от човека, който трябва да те обича най-много.

Подобно преживяване променя идеята за любовта във връзките и подхода към нея. Представяме ви седем начина, по който наранените веднъж обичат различно.

1. Спазват дистанция за по-дълго време

Дори и да си мислят, че много харесват някого, наранените в любовта ще запазят дистанция. Ще държат на разстоянието – може да не отговарят веднага на съобщенията и със сигурност няма да прекарват много време с вас. Просто не искат да се сближават твърде много.

2. Затворени са в себе си

След като са били емоционално наранени, умението да се разкрият към някого буквално е болезнено. Те не искат да се поставят в ситуация, в която са уязвими, а с разкриването се получава точно това. Много по-сигурно е да запазят нещата си в самите тях.

3. Карат го бавно

Нямаме предвид само физически, но и емоционално и ментално. Като наранено малко кученце, много е трудно да не се процедира с внимание. Това е просто инстинктивен начин да се предпазят сами от евентуално повторно нараняване.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Мъж преди 8 години
До12: Познавам мой 2-*** приатели които се изнесоха те от приятелките им бивши,това важи същото и за жените,много мъжки постъпиха че те се махнаха!
10
0
 
7
 
! Отговори
Мъж преди 8 години
До Неа.За какво да манимулираш или си ти или не,трябва да си естествен,щом те е предал един път ще те предаде отново без значение в какво,тяхна си работа да се оправят!
9
0
 
0
 
! Отговори
Неа до 20 преди 8 години
Ако го правиш манипулативно да . Ако си просто такъв нищо не губиш . Ето ти една разлика ;)
8
2
 
6
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Не даването на втори шанс спестява много време и повторното наранява . Щом човека сие склонен да лъжи или да изневерява , винаги ще измисли причина . То им е в кръвчицата .
7
2
 
9
 
! Отговори
Мъж преди 8 години
Когато започнеш да и обращаш внимание и се съобразяваш, и си дадеш сърцето приклучваш свършен си.А идва и момента като се вземе на сериозно и опита с тоя,оня и я *** и започва да осеща какво е изпуснала,нали знаеш човек оценява нещо когато го загуби!
6
1
 
13
 
! Отговори
Мъж преди 8 години
До Бен. по този начин изграждаш характер,и трябва да се пребориш защото нямаш избор,характер трябва!
5
1
 
14
 
! Отговори
Мъж преди 8 години
Рано или късно всичко си идва на място,въпрост на време е!
4
0
 
24
 
! Отговори
Мъж преди 8 години
Целия живот е пълен с трудности,дойде ли първият проблем дали ще е финансов или друг тогава си казва истината човека обича ли те или не.Предаде ли те когато си имал най много нужда от него това е фалшификата,докато си му помагал и държал истинаки с него,значи не те е оценил ще те оцени друг човек!
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИстинатаТова кара човек да разбере, че не трябва да обича безумно, а да си остави част от реалната представа за нещата. Такова неприятно изживяване го кара да разбере, че на жалките мижитурки не трябва да се вярва, а те да бъдат отдалечавани веднага.След такъв случай човек не се чувства жалък, а дава курбан, че има Бог и той го е отървал от използвача, който е допуснал до себе си.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли как? Трудно.Представете си някой, който е обичал, а Тя се е оказала пъленколибарски ***, но с някакво подобие на образование (например ППКД - някои знаят какво е това).Та Тя си гони интереса и парите му, а той насмогва...Резултатът е, че такъв човек гледа със страшно подозрение на жените.Предполагам, че в обратната ситуация е същото.
1
3
 
17
 
! Отговори
Пропуснали сте нещо преди 8 години
Понякога такива хора се стремят да наранят някого от съседния пол и се чувстват удовлетворени - ето, и те са постъпили така, както онзи, който ги е наранил. В подобни случаи дори не се стремят да преценят качествата на новото си завоевание. За тях е важно бързо да си намерят гадже, да го афишират пред своите познати и след това бързо да го зарежат, все едно, че казват: Такива мога да си намеря колкото искам.