Какво трябва да знаем за холестерола?

Нивата на холестерола не са еднакви през целия живот
17 яну 2016 15:45, Михаела Лазарова
8
Какво трябва да знаем за холестерола?
Снимка: photl

Холестеролът често е набеждаван като основен враг на сърдечносъдовата система. Хората са съветвани да ядат храни, които понижават холестерола, но се оказва, че това не е най-добрият съвет.

Холестеролът е важен за организма. Той участва в редица процеси на клетъчно ниво и прекомерното му понижаване може да има дори обратния ефект. С други думи, ниските нива на холестерол могат да доведат до сериозни проблеми.

Какво не знаем за холестерола?

Холестеролът има голямо значение за здравето

Профилактиката на атеросклерозата на кръвоносните съдове не изключва холестерола. Той всъщност помага на клетките да регенерират и да функционират нормално. Дори собственото ни тяло произвежда холестерол, а всичко, което е произведено от него има значение, стига границите да са в норма.

Не трябва да се смята, че холестеролът като цяло причинява заболявания

Неслучайно лекарите делят холестерола на лош и добър. Това обаче не означава, че не трябва да имаме в организма си лош холестерол. Той също е необходим на тялото.

Всичко е в количеството. За да управлявате най-добре холестерола си, трябва редовно да се консултирате с лекар и да следите нормалните му нива. Това ще намали риска от заболявания, свързани със сърцето и кръвоносната система.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДжонОт статии като тая незапознат човек би си помислил, че нищо не се знае за холестерола.
5
1
 
3
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Интересна статия с кръгова логика. Лекарите набеждават холестерола за враг. Оказва се, че холестеролът е важен за здравето. Все пак лекарите твърдят, че холестерола е добър и лош. Но се оказва, че лошият също е добър защото тялото има нужда от него. Решението? Обърнете се към лекарите които набеждават холестерола за враг и прочетете всичко отначало като причер за кръгова логика чиито аргументи се свеждат до предишното недоказано твърдение.
4
1
 
8
 
! Отговори
Хирург-5% и писар-85 преди 8 години
Е,толкова ли е трудно да звънеш един телефон на личен лекар и да попиташ за негативните последствия в резултат на повишени нива на лош холестерол.Българите са доста болни. Вече няма лекари. Тия с застраховките - ДОВЕРИЕ са пълен фалш. Имаш роднини лекари и това няма да спаси болния,защото всяка болест се лекува от тесен специалист. Високи технологии- малко на брой са апаратите,а чакащите много. Ако си в края на опашката си пътник.ОСТАВА САМО ЕДНО РЕШЕНИЕ НА ЗДРАВНИЯ ПРОБЛЕМ-КОМУНИЗЪМ!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писалата статията обикновено пише за това как се правят cвиpки и aнaлeн ceкc, отскоро го раздава компетентна и по здравни въпроси.
2
1
 
6
 
! Отговори
ХИРУРГ преди 8 години
Този,който е писал статията нищо не разбира,но ако има лош холестерол и му отрежат крака в резултат на гноен процес причинен от диабет ще разбере и следващия път ще напише добър статия.Сега също не е късно да поправи грешката си.
1
2
 
8
 
! Отговори
Хирург преди 8 години
Режа крайници.Пръсти, ръце, а понякога и крака.Може да не сте дебел, но диабета и лошия холестерол не прощава. Всъщност не е доказано,че тренировките ще Ви излекуват. ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ, АКО НЕ ИСКАШ ЕДИН ДЕН ДА ЛЕГНЕШ НА МОЯТА МАСА, ЗАЩОТО КОГАТО СЕ СЪБУДИШ МОЖЕ ДА СИ БЕЗ КРАЙНИК.ИМАТЕ ЛИ ПОСТОЯННИ ГНОЙНИ АБЦЕСИ? НАДНОРМЕНО ТЕГЛО? КУПИ СИ ЛЕКАРСТВА СРЕЩУ ЛОШ ХОЛЕСТЕРОЛ. НАПРАВИ СИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА ХОЛЕСТЕРОЛ.ПИРОГОВ - ГНОЙНО СЕПТИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ. ТУК *** РЪЦЕ,ПРЪСТИ,КРАКА И СПАСЯВАМ ВАШИЯ ЖИВОТ