Основните разлики между похот и любов

Защо страстният секс не е показател за обич?
Обновена: 22 яну 2016 19:23 | 22 яну 2016 19:11, Теодора Драгоева
2
Основните разлики между похот и любов
Снимка: outnow.ch

Дали той ме обича или просто ме желае? Много жени си задават този въпрос, но невинаги могат да си отговорят сами. Хората казват, че първоначалната страст може да доведе до възникването на любов на даден етап, но по-често води до горещ секс за известно време.

Противно на общоприетото схващане, хубавият секс не е показател за любов. Той е важна част от всяка романтична връзка, но не е всичко.

Истинските, трайни взаимоотношения, не се градят само на физическото привличане. Дори някои експерти твърдят, че похотта е разсейваща и човек може да не обърне внимание на другите качества на личността, която го привлича.
Едва няколко месеца след началото на връзката човек може да каже дали наистина обича половинката си, или отношенията са повърхностни и се крепят само на взаимна страст.

Ето и основните разлики между любов и страст:

1. Любовта е да даваш, а страстта е да получаваш
Според списание „Psychology Today“, похотта активира части от мозъка, свързани с мотивацията и с желанието за награда, а любовта активира части, свързани с полагането на грижи и съпричастност. Тоест, човек може да е сигурен, че е влюбен, когато го е грижа за партньора му повече, отколкото го е грижа за самия него. Влюбеният човек търпи и негативните качества на партньора си. Човекът, който изпитва само страст, дори не допуска, че обектът на желанията му има негативни качества.

2. Любовта е желание за опознаване, а страстта е вид наркотик
Хората, които се обичат правят секс от време на време, между други приятни моменти, които споделят заедно. Тези, които изпитват само похот – правят секс всеки път, когато се видят и почти не общуват на друго ниво. За влюбените партньори сексуалната интимност е само една част от връзката им, а за тези, които изпитват само страст помежду си – сексът е абсолютно всичко.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: обичпохотстраст
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
32
 
! Отговори
интересна теория преди 8 години
не е ли малко остарялаСтраст и любов са различни чувства. Похотта също. Отново изместване на понятията.По-скоро не са трайни чубства. А любовта не е едно единствено чувство. Теорият на използването също е покрита с праха на отдавна изминала епоха. Акойто мисли, че стойностите са останали същите....
1
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е за тва се съгласих!