Защо да се радвате, че детето ви вече е в пубертета?

10 основателни причини
28 яну 2016 19:34, Теодора Драгоева
0
Защо да се радвате, че детето ви вече е в пубертета?
Снимка: moviestillsdb.com

Всички очакват родителите на тийнейджъри постоянно да се оплакват колко им е трудно да овладеят положението с пубертета у дома. Обществената нагласа е, че децата в тази възраст са трудни и невъздържани и налагат тормоз над майките и бащите си.

Нещата рядко са чак толкова зле. Много родители се чувстват по-неуверени и притеснени докато децата им са малки, отколкото когато минат 12 години.

Ето и 10 причини защо трябва да се радвате, че детето ви вече е в пубертета:

1. Децата в пубертета знаят как да се държат на обществено място
Ако помните дните, когато малкото ви дете е капризничело пред други хора или е плакало невъздържано в ресторант и други заведения, то тези времена са отминали за ваше щастие. С тях са си отишли и тревогите, че наследникът ви ще ви изложи с недотам подходящото си поведение.

2. Те умеят да се забавляват сами
Малките деца все искат и търсят вниманието на родителите си и рядко умеят да си играят, да се забавляват и занимават сами. Тийнейджърите са много по-самостоятелни в това отношение. Те могат да прекарват времето си сами и да си намират забавления без ваша помощ.

3. Те преминават през преход, който ще ви удиви
Пубертетът е преходът от дете към възрастен. Този удивителен период от време е интересен и заслужава да бъде изгледан от първия ред. С вашия тийнейджър ще преминете през доста вълнуващи неща и събития. Ще си спомните времето, когато вие самите сте минавали през този голям преход.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

20 отличителни черти на зодия Везни
20 отличителни черти на зодия Везни

20 отличителни черти на зодия Везни

Как да прочистим дебелото черво?
Как да прочистим дебелото черво?

Как да прочистим дебелото черво?