Защо да се радвате, че детето ви вече е в пубертета?

10 основателни причини
28 яну 2016 19:34, Теодора Драгоева
0
Защо да се радвате, че детето ви вече е в пубертета?
Снимка: moviestillsdb.com

Всички очакват родителите на тийнейджъри постоянно да се оплакват колко им е трудно да овладеят положението с пубертета у дома. Обществената нагласа е, че децата в тази възраст са трудни и невъздържани и налагат тормоз над майките и бащите си.

Нещата рядко са чак толкова зле. Много родители се чувстват по-неуверени и притеснени докато децата им са малки, отколкото когато минат 12 години.

Ето и 10 причини защо трябва да се радвате, че детето ви вече е в пубертета:

1. Децата в пубертета знаят как да се държат на обществено място
Ако помните дните, когато малкото ви дете е капризничело пред други хора или е плакало невъздържано в ресторант и други заведения, то тези времена са отминали за ваше щастие. С тях са си отишли и тревогите, че наследникът ви ще ви изложи с недотам подходящото си поведение.

2. Те умеят да се забавляват сами
Малките деца все искат и търсят вниманието на родителите си и рядко умеят да си играят, да се забавляват и занимават сами. Тийнейджърите са много по-самостоятелни в това отношение. Те могат да прекарват времето си сами и да си намират забавления без ваша помощ.

3. Те преминават през преход, който ще ви удиви
Пубертетът е преходът от дете към възрастен. Този удивителен период от време е интересен и заслужава да бъде изгледан от първия ред. С вашия тийнейджър ще преминете през доста вълнуващи неща и събития. Ще си спомните времето, когато вие самите сте минавали през този голям преход.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари