Най-често срещаните проблеми, свързани с кърменето и секса

Вижте как да се справите с тях
31 яну 2016 23:00, Михаела Лазарова
9
Най-често срещаните проблеми, свързани с кърменето и секса
Снимка: pixabay.com

Кърменето е истинско предизвикателство за много жени. Някои имат проблеми с кърмата, други кърмят твърде малко поради субективни причини. Трети имат проблеми с кърменето и секса със своите половинки.

Много изследвания по темата констатират, че кърменето сериозно може да повлияе на сексуалния живот, въпреки че някои жени споделят, че нямат никакви проблеми и не страдат от „сексуален глад“ през този период.

Кои са най-често срещаните проблеми, свързани с кърменето и секса?

Намалена или липсваща чувствителност на гърдите

Тъй като гърдите ви в периода на кърмене са напрегнати е възможно те да изгубят възбудимост по време на сексуална стимулация. Заради кърменето зърната се втвърдяват и стават резистентни към допира. Това е естествен механизъм за предпазване на нежната тъкан от болка, а и за да се улесни самия сукателен процес.

Ако ви се случи това просто помолете партньора си за разбиране и му обяснете, че временно е наложително да не докосва гърдите ви по време на секс. Има и други ерогенни зони, към които може да се насочи. Това може да ви накара да откриете неоткрити до момента територии в интимния си свят.

Сухота във влагалището

Вагиналната и влагалищна сухота е често срещан проблем по време на кърмене. Той настъпва заради хормоналните промени, предизвикани от кърменето.

Лубрикантите са решение на проблема, но трябва да се внимава с тях. Не е добре да се използват лубриканти на маслена основа, защото те увреждат целостта на презервативите. Това крие риск от непредвидена бременност в период скоро след раждането.

Избирайте лубриканти на водна основа.

 Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V nachaloto na karmeneto jenata triabva da se ostavi na spokoistvie da karmi. Maja niama da umre bez seks 3 meseca. Goliam problem, niama shto.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С кърменето и секса в едно??? Леле, тая съвсем откачи...
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЛЕДАШ ТЕЖКА ЖЕНА! ПОДДЪРЖАНА НЕ ТИ ИДВА УМ ЧЕ ВКЪЩИ ИМА БЕБЕ, ДОРИ ДВЕ! В РАБОТА КОЛИ И БЕСИ! А У ДОМА Е НЕЖНА И МИЛА! И ДАВА МИЛО И ДРАГО ЗА МЪЖА С КОЙТО Е И ЗА БЕБЕТА СИ!!
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТИ ЩО ИМ ВЯРВАШ ТОЛКОВА!? ТИ ГИ ГЛЕДАШ СЕРИОЗНИ И ТЕЖКИ ЖЕНИ, КОИТО СИ ТЕЖАТ НА МЯСТОТО В ТВОЕТО ЕЖЕДНEВИЕ!! НО, ВЪКЪЩИ СА МЪРКАЩИ И И ЕБЛИВИ КОТЕНЦАР КОИТО ПРАВЯТ ВСИЧКО НА ЛЮБЯЩИЯ СИ ПРИЯТЕЛ ,СЪПРУГ!
2
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТИ КАКВО СИ МИСЛИШ ЧЕ НЕ ПРАВЯТ ЛИ? СЛЕД ТОВА ЗАЩО ТРЪГНАЛ ДА ХОДИ ИЗВЪН ДОМА? ЩО ЛИ? ЗАЩОТО Е ЛИШЕН ОТ ВСЯКАКВА ЖЕНСКА ЛАСКА В ДОМА!
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е в следствие кърменето. След раждането е. Много Жени не искат да си помислят за секс, след раждането. Защо не са това, което са били дебели. Освен това травми, след тежко раждане. Разцепени до ***, като майска роза се разкъсани. Някои изпадат в тежка, след родилна депресия с години. Тези които са родили със спинална упойка не усещат нищо, след време.