Ползите за здравето от пропускането на закуската

Оказва се, че това не е най-важното хранене за деня
8
Ползите за здравето от пропускането на закуската
Снимка; Styleite

Според много учени и диетолози закуската е най-важното хранене за деня. Това е така, ако става въпрос за питателна, здравословна закуска от пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци.

Ако обаче сутрин нямате време да си приготвяте такава (полезна) закуска, то по-добре е изобщо да не ядете, а направо да прескочите закуската.

Ето и седем причини, защо това няма да ви навреди, а напротив:

Ще приемате по-малко калории
Всички специалисти по хранене твърдят, че сутрин трябва да се хапва, но те имат предвид нещо леко и здравословно. Ако ядете обилни, мазни, тестени закуски, вие бързо ще наддадете на тегло.

Ще живеете по-дълго
Ако искате да добавите няколко години към живота си, започнете да прескачате закуската. Според някои учени, ако редуцирате дневния си прием на калории, ще намалите потенциалния риск да се разболеете от Алцхаймер и сърдечносъдови заболявания.

Ще се чувствате по-добре
Времето и енергията са ценни стоки в днешния забързан свят. Ако пропускате времето за приготвяне на закуска, ще имате допълнително време за някакви други дейности. Вместо да закусвате, можете да изпиете един чай и да направите медитация или йога.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не закусвам и така се чувствам по-добре, но всеки трябва да направи своя избор, гледам да пия много течности до обяд и понякога ям плодове. Проблема не е дали закусваш или не, а колко ядеш по принцип, масово хората изяждат огромни количества храна и после казват, аз не ям, но пълнея. Много мои познати са така, но аз виждам друго, не казвам нищо, защото няма да бъда разбрана. Особена греша е при децата, тъпчат ги, после..леле какво погледни колко си дебел/а и цял живот диети и проблеми.
3
2
 
13
 
! Отговори
Хм преди 8 години
Ето с такива кретенски и *** статии в стил "бгмама" и "доктор Емилова" разбивате живота на хиляди хора, предимно млади жени и момичета! Смятам, че е дошло време за наказателно преследване за списвачите и разпространителите на подобни общественоопасни бълвочи!!!
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според източната диетология, именно закуската е най-полезното хранене през деня. Храната трябва да се обработва тогава, когато органите са активни. Тогава и енергийният разход е най-малък. Ако трябва да се пропуска нещо, то е по-скоро вечерята. Всяка хапка след залез слънце е отрова.
1
6
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ДОСТА БЬЛГАРИ НЕ ЗАКУСВАТ ПРОПУСКАТ ОБЯДА И ДАЖЕ СИ ЛЯГАТ ГЛАДНИ---ТАКА КАРАТ НА ФОТОСИНТЕЗА А КАЖЕТЕ КАК ИЗДЬРЖАТ ТАКА 26 ГОДИНИ