От кои "приятели" не се нуждаете във Facebook?

Има хора, които привличат по негативен начин вниманието
Обновена: 4 фев 2016 22:59 | 4 фев 2016 22:52, Михаела Лазарова
17
От кои "приятели" не се нуждаете във Facebook?
Снимка: Reuters

Фейсбук вече е част от живота ни. Някои хора не могат да се примирят с този фалшив свят от приятелства, други го приветстват, опитвайки се да се възползват максимално от неговите възможности, трети просто шпионират останалите без да споделят нищо за себе си, а четвърти изпадат в депресия, защото се сравняват с останалите си приятели.

От който и тип да сте вие със сигурност имате приятели, които по някакъв начин ви бъркат в здравето. Вижте кои от тях трябва незабавно да изтриете:

Фукнята

Всеки има поне един приятел, който си умира да се фука за щяло и не щяло във фейсбук. Непрекъснато пуска снимки от пътешествия, купони, забавления, развлечения. Отстрани изглежда, че животът му е песен.

Често причината за това поведение е именно дълбока потиснатост и ниска самооценка. Хората, които правят това търсят одобрението на околните, иска им се да покажат, че и на тях им се случват хубави неща в живота, а истината е, че животът им е обикновен и сив.


В много от случаите такива хора, които прекаляват с фукането чрез снимки и статуси са депресирани и с ниско самочувствие.

Спорещият

Приятелите ви, които винаги намират за какво да спорят, какво да критикуват под снимката ви или под поста, който сте публикували, просто не ви трябват. Изтрийте ги още сега!

Вярно е, че в спора се ражда истината, но когато някой го прави тенденциозно и непрекъснато, той просто търси за какво да се заяде. За какво ви е такъв „приятел“?

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХИЧ НЕ МИ ТРЯБВАТ " ПРИЯТЕЛИ"
10
0
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 8 години
Никой не те кара да си снимаш яденето, да качиш едномилионното си селфи, да се отбелязваш щастлива ли си, пияна ли си, влюбена ли си, дали си в еди си кое кафе, дискотека или си "умна" и си в библиотеката и други такива кифленски работи, но определено има положителни страни на това да имаш профил във фб. Аз също имам профил и го ползвам за долуизброените неща, а не за тези, които изброих в този коментар.
9
4
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 8 години
Офф *** тесногръдите хора.. Изтъркани причини били тези за приятелите от детството и за роднини в чужбина :D :D Дайте да измислим нови - например: така обменяш информация за събития, книги, филми; намираш отговори на въпроси, които те касаят; купуваш/ продаваш стоки; заставаш зад обществени каузи; обсъждаш това, което ти е интересно с хора, на които също им е интересно, без дори да се налага да сте в един и същи град/ област. Други причини да изтъквам ли? Айде направете ги тези неща в скайп :D
8
0
 
6
 
! Отговори
Anti-facebook преди 8 години
Моят личен опит е, че е напълно излишен - нямах го допреди 6 години, когато ми се обади един от съучениците и ме посъветва да си направя - било fun...от тогава до сега не намерих смисъл и всеки момент се каня да го закрия
7
0
 
5
 
! Отговори
антиФеѝс преди 8 години
А защо да имаме нужда от Феѝсбук ? -панаир на суетата и фалша.
6
5
 
9
 
! Отговори
Вкл. преди 8 години
Стари приятели,сученици за кво са ти като не поддаржате връзка,просто да им гледате снимките,момичета който се снимат и не ти пишат изобщо и не отговарят на смс ти,дори в групата с приятели да имаш жени,на живо като ги видиш се правят,че дори не те познават а ти гледат снимките всеки ден,гледаш кой с кого е обвързан,то не си пасват изобщо просто и им се смееш и гледаш сеира колко са прости.тва е общо взето,но иначе може и да завържеш някое моме за кафенце ако те хареса на снимка и да излезете...
5
1
 
8
 
! Отговори
lol преди 8 години
Мише, какви ги пишеш бе момиче :) нали просто ще ги unfollow :))) защо трябва да ги махам от приятели ?
4
14
 
5
 
! Отговори
до: 6 преди 8 години
Предвид писанията ти се познава, че си изключително асоциален тип. Като не ти харесва фейсбука не го ползвай! Никой не те кара насила. Има обаче хора на които им е полезен. Асоциалния човек не би го разбрал. Имам братовчед в САЩ примерно и виждам семейството му, снимки, рожденни дни, весели събития и т.н. Ако на теб тези неща не са ти интересни, то не го ползвай, но не бъди краен към тези, които го ползват и намират смисъл в това!
3
13
 
3
 
! Отговори
... преди 8 години
Фейсбука е много полезно нещо, стига да знаеш как да го ползваш. Примерно съм открил много стари приятели, познати, бивши съученици, състуденти на които съм изгубил дирите благодарение на него. Със скайп или вайбър не става да откриваш хора. Те са приложения за телефония, а не социални мрежи. Също така от фейса можеш да научиш много неща от инфото, което се споделя там., стига да можеш и знаеш как да отсееш плявата от важните неща.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мислех че точно от въпросните хора ползва Фейсбука като махнеш тези остават ли други типажи.А в фейсбука влизам 1 път в годината. Мотивирайте ме да ползвам че досега не съм намерим смисъл.Иначе съм абсолютно съгласен че това са потребителите на фейбука.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фейс ко? Ко речи!