Обратно при бившия? Мисията е възможна!

Но все пак има и правила, които е хубаво да спазите
51
Обратно при бившия? Мисията е възможна!
Снимка: Outnow

Почти всяка жена поне веднъж в живота си се е връщала при бившия. Това не е никак лесно решение и в общия случай не води до по-успешна връзка от първия път. И все пак, ако и вие сте на път да направите това, по-добре се подгответе психически.
Най-големият капан е вероятността да се върнете към старите си навици и проблеми, които са съсипали отношенията ви предишния път.

"Хората не се хвърляме лесно към нови връзки и изживявания. Когато имаме възможност да се върнем при нещо познато и изпитано, скачаме с двата крака", твърди семейният терапевт Дейвид Клоу от Чикаго.
И все пак събирането с бившия не е мисия невъзможна и може да сработи. Просто преди това трябва да сте наясно какво правите и да следвате няколко основни правила:

Карайте го полека
Спокойствието, че се познавате може да ви накара бързо да карате по инерция. Няма формула за това кога трябва да скочите в леглото, но все пак си дайте малко време да изясните основните проблеми помежду си и да спечелите отново доверието на другия.

Не гледайте на събирането като на нова връзка
Със сигурност всеки от вас поне малко се е променил. Вие обаче до голяма степен сте си същите хора със същите проблеми и различия, които в даден момент ще изплуват на повърхността. Така че би било наивно да гледате на връзката си като на нещо ново. „Важно е да надградите над миналото, а не да го игнорирате и забравите”, убеден е Клоу.

Бъдете откровени
Във времето, в което сте били разделени, са ви се случили разни неща, срещнали сте други хора. Споделете с него, ако сте имали други връзки или дори афери, за да не се окажете в конфузна ситуация.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
между ВЪПРОС и Zapoznatq me podsetiha
има едно правило между мъж и жена , което може да спести много неприятности.
Никога не обиждай детето пред майката.->>
Никога не обиждай майката пред детето.->>
Никога не обиждай родителите на парнъора си , той може ти не .
48
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
до 48

В смисъл - каквото ти пробуват прецаканите баби, майка ти и баща ти, които са прецакани от техните баби и дядовци, за такова прасе ще се омъжиш или ожениш? Гениално? Или пък - която *** ти се натисне, вземай я! Друга може и да не те поиска? Сигурно от там идва лафа за хубавите ябълки дето прасетата ги ядат. ...Окапалите -обаче. Онези на дървото само Човеци или Високи Животни могат да ги стигнат. Прави си изводите.

Потропало ли е чуждо на зад-ника на жена ти....да отваря? ДОООБРЕ!
47
0
 
0
 
! Отговори
Zapoznat преди 2 години
Старите баби при бабуването(годежите) казват на младоженците:" Чедо,жена и прасе не се избират-каквото ти се падне!" А съпрузите на бабуващите баби съветват:"Абе,потропало ли е чуждо,няма спирка"
46
0
 
1
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
Да. Съгласна съм. Когато има взаимна любов е така. За да повярваш в нея обаче трябва да има доказателства. За някои хора те са думи, за други са действия, за трети са бездействия. За четвърти са:нищо. Просто знаеш и не ти трябват ни думи, ни действия и бездействия. Тези последните са най-прецакани. Особено пък като трябва да се опитват да тълкуват и намират любов зад думите, зад действията и зад бездействията. "Големите" "Вечно Обичащи" им викат: "т.ъп.а", а принцовете: принцеси.Това е приказка.
45
0
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
Ако някой не вярва в ЛЮБОВТА какво и всекидневни доказателства да имаш да любовта нищо не доказваш.
Затова любовта е въпрос, на вяра а всекидневните доказателства само подържат тази вяра.
44
0
 
0
 
! Отговори
до 42 преди 2 години
Някои са си извървели пътя заедно, защото са се обичали. Това не е нещо, от което 38 си има представа.
Други са се събрали поради причините, които посочих в коментар 5. Просто единият обича, а другият се връща, защото няма къде да отиде и знае, че ще бъде обгрижван и носен, макар, че той самият не обича.
43
0
 
0
 
! Отговори
до 40 преди 2 години
Дали ще демонстрира яд или ще те иронизира с усмивка посланието е ясно , съобразявай се с това.И човек гледа да се съобразява колкото може.
На усмивката по някаква причина по няма противодействие и те тушира по добре.
42
0
 
0
 
! Отговори
а относно 38 преди 2 години
Бил шута
опитала се да му го бие
използвала за секс
недоразбрали

Всичките тези по-горе са думи на човек, който боя се не знае нищо за човешките отношения, които са свързани с обичане. Повтарям. С Обичане. От какъвто и да е род. Думите са признак на това, какво очакваш от един човек, който е до теб. В случая: изпозване за секс, отношенстване жено-мъжко,което завършва с шутове и всякакви такива висшо-егоистично примитивно използвачески допирателни безсмислени времегубийни конструкции.
41
0
 
0
 
! Отговори
до 38 преди 2 години
Трудно ми е кажа, за щастие не ми влиза в житейския опит тази ситуация.Но познава хора които са минали по този път ,и то успешно и това е завършило с доста добър край и в момента са щастливи и имат страхотни деца.А какви са им качествата ами щастливи хора.
Не казвам че пътя им е бил лесен , но са си го извървели успешно.
40
0
 
0
 
! Отговори
Това е важно преди 2 години
"любовта е нещо в което вярваш а не го откриваш."

Любовта не е нещо, в което вярваш, а е нещо в което се убеждаваш и откриваш всеки ден - с думие или бездумие, с действие или с бездействие. Ако това, което си написал е вярно, аз го разбирам така: аз вярвам, че той ме обича, независимо какво прави или не прави, говори или не говори. Хм. Звучи добре, само, че ако за мен любовта е действие, а за него е бездумие, просто няма как да се намерим и вярата не издържа дълго. Затова любовта е откриване.
39
0
 
0
 
! Отговори
до 37 преди 2 години
"Номера е че тя няма как да не се ядоса на това"

Дали? Ами, ако не се ядоса, както ти очакваш.... това, какъв ли знак би ти дало? За какво е знак това, че тя не се ядосва за нещо, за което ти очакваш, че ще бъдеш критикуван....

Спирам.
38
0
 
0
 
! Отговори
37 преди 2 години
Макар че именно ситуациите , са доказателство на тази вяра .
А за чорапите и аз имам такива навици.
Някой път се съобразявам, но в много случай си карам по навик.
Номера е че тя няма как да не се ядоса на това и когато ме критикува за това няма нужда и аз да се паля.Защото ако се запалите и двамата може да стигнете далече ,не в добра посока.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все пак, що за мъж е, ако приеме някоя, на която е бил шута или тя се е опитала да му го бие, както обокновено става? Освен ако не е някой , който да я използва за нещо, та дори и секс. Иначе за какво му е? А нея за какво и е такъв някакъв, с който.. са се 'недоразбрали' ?? Айде де.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приятелката ми прави това което тя си иска, нямам шанс да променя мнението но понякога се консултира с мен и иска насоки за това което прави и винаги се ръководи от тези насоки,така че мога да кажа че доста добре се съобразява с мен.
За мен не знам , нейното мнение е че не го правя, моето е че го правя.
Истината е че понякога се съобразявам с нея ,друг път не.
Каква е разликата и как да я откриеш дали в това има любов не знам, любовта е нещо в което вярваш а не го откриваш.Макар че именно ..
35
0
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
*** пример.

Хвърлил си си някъде мръсните чорапи.
Преди. Оная крещи и мрънка, защо си си хвърлил чорапите някъде си, а не където трябва при положение, че тя ти е казала къде ТРЯБВА.
Сега. Хвърляш си чорапите, където ТРЯБВА и оная не мрънка. Правиш го, за да не ти мрънка и да избегнеш психоатаката или го правиш, защото ЗНАЕШ, че би я улеснило и искаш да я правиш щастлива, а не го правиш просто, за да избегнеш скандала и ако я нямаше щеше да си сложиш чорапите на лампиона...примерно?
34
0
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
Как да откриеш разликата обаче между първия вариант - да си се заобичал и втория - да си станал непукист?
Вземи ситуация, за която приятелката ти преди те е психоатакувала. Сега безропотно ли правиш това, което трябва и се очаква от теб да направиш, въпреки, че не ти се иска (г.н Непукизъм) или правиш това, което ти се иска, въпреки, че е против това, което иска приятелката ти и ТЯ не те психоатакува за това, въпреки, че преди го е правила(признак за обич на теб към теб и на нея към теб.)
33
0
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
не е интересно разсъждение, ами е тежката истина, ако си пишем за такъв краен резултат като този, да си заобичал себе си.
А иначе има и друг вариант, който е не да си заобичал себе си и затова да си спрял да усещаш психоатаки, ами просто ...да е спряло да ти пука за теб самия, да си приел образът, който приятелката ти е искала ти да приемеш, да си се примирил и да си станал такъв, какъвто ще я накара нея да мирува и да не те психоатакува.
Нека приема, че сте си щастливи късметлии и сте розови.
32
0
 
0
 
! Отговори
до 32 преди 2 години
Интересно разсъждение ,Трябва да призная че имаш право Всъщност психо атаките които са ми прилагали жените (сегашната ,и миналите) в момента не ми действат и от друг човек така че има обучение по някакъв начин в това отношение.Но това че тя няма необходимост от това ,има значение ако имаше такава необходимост отдавна да ме е заменила с друг.От което бих бил тъжен но късметлия.А сега съм щастлив късметлия.
31
0
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
всъщност това, което се е случило е, че си осъзнал, че ти обичаш и цениш себе си и нямаш нужда да бъдеш засяган и да се чувстваш обиден от чужди емоционални негативни натрупвания,които нямат нищо общо с истинското ти аз.
А ако поведението ти се е променило в това да правиш това, което смяташ, че би те лишило от подобни психоатаки и приятелката ти е ок, тоест не психоатакува някой друг (някой по-слаб от теб) това значи, че и тя се е заобичала. Иначе просто мята атаките си на други хора.
30
0
 
1
 
! Отговори
30 преди 2 години
Но някой да ти забие шамар, и след това да ти каже ама аз много те обичам-нещата не се вързват.
Смисъл говоря че човек си избира, партньора не се опитваме опитваме от невъзможни обстоятелства да правим невъзможното.

10 интимни обещания, които да си дадете през новата година
10 интимни обещания, които да си дадете през новата година

10 интимни обещания, които да си дадете през новата година

Рецепти за празничната трапеза на Бъдни вечер
Рецепти за празничната трапеза на Бъдни вечер

Рецепти за празничната трапеза на Бъдни вечер