Обратно при бившия? Мисията е възможна!

Но все пак има и правила, които е хубаво да спазите
51
Обратно при бившия? Мисията е възможна!
Снимка: Outnow

Почти всяка жена поне веднъж в живота си се е връщала при бившия. Това не е никак лесно решение и в общия случай не води до по-успешна връзка от първия път. И все пак, ако и вие сте на път да направите това, по-добре се подгответе психически.
Най-големият капан е вероятността да се върнете към старите си навици и проблеми, които са съсипали отношенията ви предишния път.

"Хората не се хвърляме лесно към нови връзки и изживявания. Когато имаме възможност да се върнем при нещо познато и изпитано, скачаме с двата крака", твърди семейният терапевт Дейвид Клоу от Чикаго.
И все пак събирането с бившия не е мисия невъзможна и може да сработи. Просто преди това трябва да сте наясно какво правите и да следвате няколко основни правила:

Карайте го полека
Спокойствието, че се познавате може да ви накара бързо да карате по инерция. Няма формула за това кога трябва да скочите в леглото, но все пак си дайте малко време да изясните основните проблеми помежду си и да спечелите отново доверието на другия.

Не гледайте на събирането като на нова връзка
Със сигурност всеки от вас поне малко се е променил. Вие обаче до голяма степен сте си същите хора със същите проблеми и различия, които в даден момент ще изплуват на повърхността. Така че би било наивно да гледате на връзката си като на нещо ново. „Важно е да надградите над миналото, а не да го игнорирате и забравите”, убеден е Клоу.

Бъдете откровени
Във времето, в което сте били разделени, са ви се случили разни неща, срещнали сте други хора. Споделете с него, ако сте имали други връзки или дори афери, за да не се окажете в конфузна ситуация.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
между ВЪПРОС и Zapoznatq me podsetihaима едно правило между мъж и жена , което може да спести много неприятности.Никога не обиждай детето пред майката.->>Никога не обиждай майката пред детето.->>Никога не обиждай родителите на парнъора си , той може ти не .
48
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
до 48В смисъл - каквото ти пробуват прецаканите баби, *** и баща ти, които са прецакани от техните баби и дядовци, за такова прасе ще се омъжиш или ожениш? Гениално? Или пък - която *** ти се натисне, вземай я! Друга може и да не те поиска? Сигурно от там идва лафа за хубавите ябълки дето прасетата ги ядат. ...Окапалите -обаче. Онези на дървото само Човеци или Високи Животни могат да ги стигнат. Прави си изводите.Потропало ли е чуждо на зад-ника на жена ти....да отваря? ДОООБРЕ!
47
0
 
0
 
! Отговори
Zapoznat преди 8 години
Старите баби при бабуването(годежите) казват на младоженците:" Чедо,жена и прасе не се избират-каквото ти се падне!" А съпрузите на бабуващите баби съветват:"Абе,потропало ли е чуждо,няма спирка"
46
0
 
1
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
Да. Съгласна съм. Когато има взаимна любов е така. За да повярваш в нея обаче трябва да има доказателства. За някои хора те са думи, за други са действия, за трети са бездействия. За четвърти са:нищо. Просто знаеш и не ти трябват ни думи, ни действия и бездействия. Тези последните са най-прецакани. Особено пък като трябва да се опитват да тълкуват и намират любов зад думите, зад действията и зад бездействията. "Големите" "Вечно Обичащи" им викат: "т.ъп.а", а принцовете: принцеси.Това е приказка.
45
0
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 8 години
Ако някой не вярва в ЛЮБОВТА какво и всекидневни доказателства да имаш да любовта нищо не доказваш.Затова любовта е въпрос, на вяра а всекидневните доказателства само подържат тази вяра.
44
0
 
0
 
! Отговори
до 42 преди 8 години
Някои са си извървели пътя заедно, защото са се обичали. Това не е нещо, от което 38 си има представа. Други са се събрали поради причините, които посочих в коментар 5. Просто единият обича, а другият се връща, защото няма къде да отиде и знае, че ще бъде обгрижван и носен, макар, че той самият не обича.
43
0
 
0
 
! Отговори
до 40 преди 8 години
Дали ще демонстрира яд или ще те иронизира с усмивка посланието е ясно , съобразявай се с това.И човек гледа да се съобразява колкото може. На усмивката по някаква причина по няма противодействие и те тушира по добре.
42
0
 
0
 
! Отговори
а относно 38 преди 8 години
Бил шутаопитала се да му го биеизползвала за секснедоразбралиВсичките тези по-горе са думи на човек, който боя се не знае нищо за човешките отношения, които са свързани с обичане. Повтарям. С Обичане. От какъвто и да е род. Думите са признак на това, какво очакваш от един човек, който е до теб. В случая: изпозване за секс, отношенстване жено-мъжко,което завършва с шутове и всякакви такива висшо-егоистично примитивно използвачески допирателни безсмислени времегубийни конструкции.
41
0
 
0
 
! Отговори
до 38 преди 8 години
Трудно ми е кажа, за щастие не ми влиза в житейския опит тази ситуация.Но познава хора които са минали по този път ,и то успешно и това е завършило с доста добър край и в момента са щастливи и имат страхотни деца.А какви са им качествата ами щастливи хора.Не казвам че пътя им е бил лесен , но са си го извървели успешно.
40
0
 
0
 
! Отговори
Това е важно преди 8 години
"любовта е нещо в което вярваш а не го откриваш."Любовта не е нещо, в което вярваш, а е нещо в което се убеждаваш и откриваш всеки ден - с думие или бездумие, с действие или с бездействие. Ако това, което си написал е вярно, аз го разбирам така: аз вярвам, че той ме обича, независимо какво прави или не прави, говори или не говори. Хм. Звучи добре, само, че ако за мен любовта е действие, а за него е бездумие, просто няма как да се намерим и вярата не издържа дълго. Затова любовта е откриване.
39
0
 
0
 
! Отговори
до 37 преди 8 години
"Номера е че тя няма как да не се ядоса на това"Дали? Ами, ако не се ядоса, както ти очакваш.... това, какъв ли знак би ти дало? За какво е знак това, че тя не се ядосва за нещо, за което ти очакваш, че ще бъдеш критикуван....Спирам.
38
0
 
0
 
! Отговори
37 преди 8 години
Макар че именно ситуациите , са доказателство на тази вяра .А за чорапите и аз имам такива навици.Някой път се съобразявам, но в много случай си карам по навик.Номера е че тя няма как да не се ядоса на това и когато ме критикува за това няма нужда и аз да се паля.Защото ако се запалите и двамата може да стигнете далече ,не в добра посока.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все пак, що за мъж е, ако приеме някоя, на която е бил шута или тя се е опитала да му го бие, както обокновено става? Освен ако не е някой , който да я използва за нещо, та дори и секс. Иначе за какво му е? А нея за какво и е такъв някакъв, с който.. са се 'недоразбрали' ?? Айде де.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Приятелката ми прави това което тя си иска, нямам шанс да променя мнението но понякога се консултира с мен и иска насоки за това което прави и винаги се ръководи от тези насоки,така че мога да кажа че доста добре се съобразява с мен.За мен не знам , нейното мнение е че не го правя, моето е че го правя.Истината е че понякога се съобразявам с нея ,друг път не.Каква е разликата и как да я откриеш дали в това има любов не знам, любовта е нещо в което вярваш а не го откриваш.Макар че именно ..
35
0
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
*** пример.Хвърлил си си някъде мръсните чорапи.Преди. Оная крещи и мрънка, защо си си хвърлил чорапите някъде си, а не където трябва при положение, че тя ти е казала къде ТРЯБВА.Сега. Хвърляш си чорапите, където ТРЯБВА и оная не мрънка. Правиш го, за да не ти мрънка и да избегнеш психоатаката или го правиш, защото ЗНАЕШ, че би я улеснило и искаш да я правиш щастлива, а не го правиш просто, за да избегнеш скандала и ако я нямаше щеше да си сложиш чорапите на лампиона...примерно?
34
0
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
Как да откриеш разликата обаче между първия вариант - да си се заобичал и втория - да си станал непукист?Вземи ситуация, за която приятелката ти преди те е психоатакувала. Сега безропотно ли правиш това, което трябва и се очаква от теб да направиш, въпреки, че не ти се иска (г.н Непукизъм) или правиш това, което ти се иска, въпреки, че е против това, което иска приятелката ти и ТЯ не те психоатакува за това, въпреки, че преди го е правила(признак за обич на теб към теб и на нея към теб.)
33
0
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
не е интересно разсъждение, ами е тежката истина, ако си пишем за такъв краен резултат като този, да си заобичал себе си.А иначе има и друг вариант, който е не да си заобичал себе си и затова да си спрял да усещаш психоатаки, ами просто ...да е спряло да ти пука за теб самия, да си приел образът, който приятелката ти е искала ти да приемеш, да си се примирил и да си станал такъв, какъвто ще я накара нея да мирува и да не те психоатакува. Нека приема, че сте си щастливи късметлии и сте розови.
32
0
 
0
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
Интересно разсъждение ,Трябва да призная че имаш право Всъщност психо атаките които са ми прилагали жените (сегашната ,и миналите) в момента не ми действат и от друг човек така че има обучение по някакъв начин в това отношение.Но това че тя няма необходимост от това ,има значение ако имаше такава необходимост отдавна да ме е заменила с друг.От което бих бил тъжен но късметлия.А сега съм щастлив късметлия.
31
0
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
всъщност това, което се е случило е, че си осъзнал, че ти обичаш и цениш себе си и нямаш нужда да бъдеш засяган и да се чувстваш обиден от чужди емоционални негативни натрупвания,които нямат нищо общо с истинското ти аз. А ако поведението ти се е променило в това да правиш това, което смяташ, че би те лишило от подобни психоатаки и приятелката ти е ок, тоест не психоатакува някой друг (някой по-слаб от теб) това значи, че и тя се е заобичала. Иначе просто мята атаките си на други хора.
30
0
 
1
 
! Отговори
30 преди 8 години
Но някой да ти забие шамар, и след това да ти каже ама аз много те обичам-нещата не се вързват.Смисъл говоря че човек си избира, партньора не се опитваме опитваме от невъзможни обстоятелства да правим невъзможното.