Кои спортове развиват мозъка?

Добрата циркулация на кръвта е важна за доставянето на кислород
12 фев 2016 22:09, Михаела Лазарова
18
Кои спортове развиват мозъка?
Снимка: Reuters

Знаете ли, че някои спортове са полезни не само за тялото, но и за мозъка? Те не само помагат за поддържането на добра фигура, но и за когнитивните функции. Активният мозък е здравият мозък, който е добре снабден с кислород. Споделяме 5 вида спорт, които трябва да упражнявате (или поне един от тях), за да се радвате на остър ум.

Плуване

Плуването е спорт, който помага за развиването на издръжливостта и силата на мускулите и сърдечносъдовата система. Благодарение на него може да поддържате здравословно тегло и да се грижите за здравето и функциите на белите дробове и сърцето.

Добрата циркулация на кръвта е важна за доставянето на кислород във всички органи в тялото, включително и към мозъка. Така че, когато плувате, вие се грижите не само за белите дробове, но и за мозъчната функция.

Тенис

Един високоенергиен спорт, който помага да поддържаме телата си в добра форма. Благодарение на него развиваме нашите реакции и интуиция, но също така и координацията. Когато искате да предвидите следващата стъпка на вашите конкуренти, най-добрият начин е да посещавате тренировки по тенис. С тях ще развиете добро аналитично мислене, а всеки следващ ход на съперника ще стане предвидим за вас.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки човек които държи да разчита на интелектуалните си способности спортува ,причината е че спорта допринася до по добро кръвоснабдяване на мозъка,много е важно ако разчитате на мозъка си, но спорта сам по себе си не те прави интелигентен.Естествено спорта развива много добре двигателната памет,то това е начина да развиеш този вид памет.
11
0
 
12
 
! Отговори
zombi преди 8 години
всичко развива мозъка, стига да не е четене и писане на коментари във форума на днес.бг
10
0
 
11
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
А ПЪК АЗ ВСЕ СЕ ЧУДЕХ ЗАЩО НАШИТЕ СПОРТИСТИ И ОСОБЕНО ФУТБОЛИСТИТЕ СА ТОЛКОВА МНОГО УМНИ...ХА, ХА, ХА.... ТАЗИ СУТРИН МЕ РАЗСМЯХТЕ.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да чакаш спорт да ти развие мозъка е все едно да чакаш петел да снесе яйце и Азис да роди бебе (не че не прави опити).Иначе спорта е полезен но не за развитието на мозъка.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До експертно становище 11Ей клоун, изтискай си пъпките недоебки и си изтрий жълтото около устата.И не се отваряй много че някой ще ти скъси "неочаквано" живота до продължителност на настъпена ***.Така набързо ще забравиш да се правиш на "воин" па бил той и ***.
7
7
 
3
 
! Отговори
експертно становище преди 8 години
До АнонименМозъка се развива от стрелба, бойни изкуства, бягане и плуване! Развития мозък удължава живота на войните с aналитично мислене и намалява живота на потенциалните им и реални врагове!Сега вече знаете!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плуване и тенис развиват мозъка? Ало, вие чували ли сте Григорчо да дава интервю? На елементарен въпрос заеква и отговаря 5 пъти по-бавно от обикновен човек. И често безсмислено.Ако това е разви мозък - здраве му кажи!За сметка на това *** шахматист не съм виждал...
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тенисът развива най-вече гейщината.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига глупости!!Умен спортист НЯМА.Ако спорта развиваше мозъка Опулев щеше да е професор а *** да е доцент.........ам НЕ СА.При соца на борците не им даваха да четат книги за да не забравят хватките.Не се излагайте сподобни статии че ставате СМЕШНИ!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3, за ушите става въпрос нали?
2
2
 
5
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Дърпането на въже, развива най-много мозъка, след него е шахът.
1
0
 
5
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
Тази на снимката явно си поръчва дрешките в Desigual